Yıldırım uyardı: Önü alınamayacak...

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım, Mursi ve arkadaşları hakkında verilen idam kararları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım uyardı: Önü alınamayacak...
Yıldırım uyardı: Önü alınamayacak...
GİRİŞ 17.06.2015 01:48 GÜNCELLEME 17.06.2015 02:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları hakkındaki idam kararlarının uygulanmasının, Mısır'da önü alınmayacak iç karışıklıklar ve kaosların başlangıcı olacağını söyledi. 

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde toplanan vatandaşlar, Üsküdar ve Eminönü'nden hareket eden teknelerle Bebek'te bulunan Mısır Başkonsolosluğu açıklarına gelerek, protesto gösterisi düzenledi. Teknelerden Muhammed Mursi ve Esma Biltaci'nin fotoğrafları ile Rabia işaretleri, projektörlerle Mısır Başkonsolosluğu binasına yansıtıldı. 

Teknede bulunanlar, ellerinde Türkiye ve Mısır bayraklarıyla "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "Mısır halkı yalnız değildir" sloganları attı. 

''AKLINIZI BAŞINIZA ALIN''

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı açıklamada, Mısır'da Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararlarını kabul etmediklerini dile getirdi. 

İslam dünyasına seslenen Yıldırım, "Akan kan, bizim kanımızdır. Bizim çocuklarımızın kanıdır. Bizler bu topraklarda yaşıyoruz. Birileri dışarıdan bir emir veriyor ve bu topraklarda yaşayanları öldürüyorlar, katlediyorlar. O nedenle İslam dünyasını katliama uğratırken en büyük destekçileri akılsız Müslümanlardır. Buradan İslam dünyasına sesleniyorum, İslam dünyası içindeki Şia dünyasına sesleniyorum, Sünni dünyaya sesleniyorum, aklınızı başınıza alın. Suriye'de birbirinizi öldürdünüz. İsrail'in ekmeğine yağ sürdünüz. Suriye halkının meşru isteklerine karşı Şiilik ve Sünnilik savaşı yaptınız, kadınları öldürdünüz. İsrail oturdu, size güldü. Şimdi de aynı savaşı Sisi başlatıyor. Ben uyarıyorum, dünyayı tanıdım, bütün savaşları gördüm, eğer bu idam kararları uygulanırsa, Allah korusun, Mısır'da önü alınmayacak iç karışıklıklar ve kaos başlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Yıldırım, Batı dünyasına da seslenerek, "Koalisyon güçleri siz, Sisi'yi bombalamanız gerekiyor, Esad'ı bombalamanız gerekiyor ama gittiniz Suriye halkını bombaladınız, direnişçileri bombaladınız, çocuklarını korumak isteyenleri bombaladınız, kadınları korumak isteyenleri bombaladınız. Amerika sen de iki yüzlüsün, Avrupa sen de iki yüzlüsün. Artık sizin değişme ihtimaliniz olmadığını bütün dünya görüyor" diye konuştu. 

''SİSİ İKNA EDİLMELİ''

Bir gazetecinin, "Siz Ortadoğu'yu en iyi bilen insanlardan birisiniz. İnfaz kararları uygulanırsa Mısır'ı ve Ortadoğu'yu ne bekliyor " şeklindeki sorusu üzerine Yıldırım, İhvan-ı Müslimin'in Sünni dünyanın en organize gücü olduğunu aktardı. 

Hareketin Ortadoğu'dan Uzak Asya'ya, Uzak Doğu'ya kadar çok güçlü olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Kendi mensupları 100 milyona yakın olmakla birlikte bütün Mısır'da böyle bir infaz gerçekleşirse Mısır'ın içinde önü alınmayan bir kargaşa başlar. Bu sadece Mısır'ı da kaplamaz, Suudi Arabistan'da da İhvan çok güçlüdür. O nedenle darbeye destek veren Suud rejimi, eski rejimi, şimdi Kral'ın daha farklı düşündüğünü umuyorum, bir an önce hatasından vazgeçip Sisi'yi ikna etmeli ve hapishanede olan herkesin serbest bırakılmasını sağlamalı. Şöyle bir oyuna da gelinmemeli" değerlendirmesinde bulundu. 

Yalnızca Mursi ve arkadaşlarının da bırakılmasının yeterli olmayacağını meşru hak talebinde bulunmuş herkesin serbest bırakılması gerektiğini kaydeden Yıldırım, "Eğer bu infazlar olursa, Ortadoğu'yu bilen birisi olarak söylüyorum, artık Ortadoğu'da sular kolay kolay durulmaz. Bu sadece Mısır'ı da ilgilendirmez, çevre ülkeleri de ilgilendirir" dedi. 

Yıldırım, Sisi'nin bir an önce İsrail ile tüm ilişkilerini kesmesi gerektiğini de dile getirdi. 

''MURSİ HAKKINDAKİ DAVALARLA SELAM TEVHİD DAVASI BENZİYOR''

Yıldırım, Mısır'da Mursi ve İhvan-ı Müslimin yöneticileri hakkında verilen mahkeme kararlarıyla, kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturması arasında büyük benzerlikler olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de eğer başarılı olmuş olsaydı o darbe girişimi, Selam ve Tevhid dosyası aynı şekilde yine seçilmişleri idama mahkum edecek noktaya getirecekti. İkisinde de Kudüs ordusu var, ikisinde de Hamas'a destek var. Şimdi ben size soruyorum; Türkiye ve Mısır'da bu dosyaların aynı olması sizce tesadüf mü yoksa bir iradenin eseri mi  Bu bir siyonist iradenin eseridir. Arkasına Amerika'yı almış ve seçilmiş insanları hapse atmaya, idam ettirmeye ve korkutmaya yönelik bir harekettir. Türkiye'de başarılı olamayan bu darbe, ne yazık ki geçici anlamda, şu anda Mısır'da başarılı olmuştur. Mursi ve arkadaşlarını Hamas'a ajanlık yapmaktan, aynen Selam Tevhid dosyasındaki gibi Kudüs ordusuna üye olmaktan, bu Kudüs Ordusu nedir  Nerededir  Yıllardır İslam dünyasında sivil toplum kuruluşlarına uygulanan bu baskının bir aracı olmuştur, birileri üretmiştir ve daha sonra da birilerini hapse atmak için Kudüs Ordusu dosyalarını oluşturmuştur." 

Açıklamanın ardından, tekneler Bebek sahilindeki iskeleye yanaştı. Teknedekiler, Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir süre daha slogan atarak, eylemi sonlandırdı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    İt SİSİ Mısır'dan defol git.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'