Mursi hakkındaki flaş Türkiye gerçeği

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Türkiye'ye gelmeyi reddettiği ortaya çıktı.

Mursi hakkındaki flaş Türkiye gerçeği
Mursi hakkındaki flaş Türkiye gerçeği
GİRİŞ 17.06.2015 03:59 GÜNCELLEME 18.06.2015 12:10
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Darbeyle devrilen Mursi ile Türkiye'ye gelmesi konusunda temasa geçildiği ancak Mursi'nin ülkesini ve arkadaşlarını bırakmak istemediği için bu teklifi reddettiği öğrenildi.

Arap Baharı ile birlikte halkın büyük çoğunluğunun desteğini alarak Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi kendisinin göreve getirdiği Abdülfettah el-Sisi tarafından yapılan darbe sonucu devrilmiş ve geçtiğimiz günlerde idam cezasına çarptırılmıştı. Her dönemde Türkiye'nin desteğini arkasında bulan Mursi, halkını ve arkadaşlarını bırakmamak için Türkiye'ye gelmeyi reddetti.

''BİNLERCE MURSİ DAHA YETİŞECEK''

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Muhammed Mursi'nin Türkiye'ye Türkiye'ye getirilmesi konusunda girişimler yapıldığı fakat Mursi'nin bunu istemediğini açıkladı. Bülent Yıldırım, "Mursi'yi idam ederseniz binlerce Mursi daha yetişecek" şeklinde konuştu.

RABİA İŞARETİ KONSOLOSLUK BİNASINA YANSITILDI

İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri akşam saatlerinde Eyüp, Eminönü ve Üsküdar iskelelerinden hareket eden teknelerle Bebek'te bulunan Mısır Konsolosluğu'na doğru yola çıktı. Slogan ve tekbirler eşliğinde konsolosluk önüne gelen İHH üyeleri tekneden projeksiyonla Muhammed Mursi'nin fotoğrafı ve Rabia işareti konsolosluk binasına yansıtarak verilen idam kararlarını protesto etti. Rabia işaretinin yansıtıldığı esnada balkonda bulunan bir konsolosluk korumasının hareketleri ilginç görüntüler oluşturdu.

Yapılan protestonun ardından İHH üyeleri gemilerden inerek dağıldı.

YORUMLAR 43
  • nur 8 yıl önce Şikayet Et
    Selim bey, ülkenin jeopolitik konumunu, petrolde disa bagimliklik gibi terimleri bi arastirin ondan sonra yorum yapiniz efendim.. ayrica sizin gönlünüzdeki yatan hükümet modeli nedir ve bu dediklerinizi yapabilecekmi? sizin gibi ic/dis politika 'uzmanlari' yüzünden bu koalisyon cikmazindayiz..
    Cevapla
  • Binlerce Mursi Yetişecek 8 yıl önce Şikayet Et
    Demekki binlerce idam mahkmu yetişecek. Biz Mursi değil Halid b. Velid'lerin Selahaddin eyyubilerin yetişmesini istiyoruz.
    Cevapla
  • kafamda deli sorular 8 yıl önce Şikayet Et
    bu bülent yıldırımda yanlış bişiler var. ortaya çıkar elbet.
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Sisi'ye sınırsız destek veren Suudi Arabistan değil mi? Onu finanse etmiyor mu? Peki alicenab(!) hükümetimiz Suudiler hakkında herhangi bir olumsuz yorumda bulundu mu? Tepki gösterdi mi? HAYIR!!
    Cevapla
  • topluiğne 8 yıl önce Şikayet Et
    Ekmelettin İhsanoğlu önümüzdeki günlerde derin bağlantılarını kullanarak getirirse hiç şaşırmam! Bir anda popüler olur! Ortak başbakan adayı bile olabilir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!