Suruç Ovası suyla buluştu

Suruç Ovası, Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında inşa edilen, dünyanın beşinci, Türkiye'nin de en uzun sulama tüneli olan Suruç Tüneli ile sulanmaya başladı

Suruç Ovası suyla buluştu
Suruç Ovası suyla buluştu
GİRİŞ 18.06.2015 14:16 GÜNCELLEME 18.06.2015 14:16

Suruç Ovası, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında inşa edilen, dünyanın beşinci, Türkiye'nin de en uzun sulama tüneli olan Suruç Tüneli'yle suya kavuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daha önce açıkladığı Suruç Ovası'na su verileceği müjdesi, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün çalışmaları sonucunda gerçekleşti.

Açıklamaya göre, Suruç Ovaları Sulaması Projesi ile 950 bin 970 dönüm arazinin sulanması hedefleniyor. Bunun 570 bin dönümü de GAP Eylem Planı kapsamında yer alıyor.

Suruç Ovası Pompaj Sulaması'nda 526 kotundan alınan su, pompa istasyonu aracılığıya 60 metre terfi ettirilerek, 29 bin 570 metre uzunluğunda 90 metreküp kapasiteli ana iletim kanalından geçerek tünele geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2014'te açılışı yapılan tünel, dünyanın beşinci, Türkiye'nin de en uzun sulama tüneli olma özelliğini barındırıyor.

Tünelden geçen su, 4,5 milyon metreküp kapasiteli Taşbasan Depolaması'na, oradan da sağ ve sol ana kanallar aracılığıyla Suruç topraklarına ulaşıyor.

Suruç Ovası'nda 950 bin 970 dönüm tarım arazisine su sağlayacak tünel ile ilk planda 54 bin 500 dekar alana su verilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar