Yarım saat süren hortum korkuttu!

İzmir Körfezi'nde sabah saatlerinde ortaya çıkan hortum korkuttu. Yarım saat süren hortum nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

GİRİŞ 19.06.2015 10:04 GÜNCELLEME 19.06.2015 10:07

Sabah saat 07.30 civarında Körfez açıklarında gözlenen hortuma bir kaç dakika sonra bir hortum daha eklendi.  sonra etkisini kaybedenğı bildirildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İzmir'de mevsim normalleri dışında Haziran ayında da etkili olmaya devam eden yağışlı havanın atmosferde sıcaklık farklarına neden olduğunu bildirdi.

Deniz ya da kara yüzeyiyle atmosferin yüksek kesimleri arasındaki sıcaklık farkının Sabah saatlerinde çok açıldığına işaret eden yetkililer, yüksek nem ile birlikte dikey hava hareketlerinin başladığını ve hortum olayının görüldüğünü ifade etti.

Hortumun beraberindeki fırtına nedeniyle tehlikeli olabileceğine işaret eden yetkililer, İzmir'de deniz yüzeyinde görülen hortumların bir olumsuzluk yaratmadığını ifade etti.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, dün gece saatlerinde yaptıkları uyarıda İzmir ve çevre ilçeler için gökgürültülü sağanak yağış ve yağış anında kuvvetli rüzgar ile dolu uyarısı verildiğini hatırlatarak İzmir ve ilçelerinde bugün metrekareye 50-60 kilogramı bulan yağışların görülebileceğine dikkati çekti. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir