Akdeniz Üniversitesi heyeti Kumluca Belediyesini ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi heyeti Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi heyeti Kumluca Belediyesini ziyaret etti
Akdeniz Üniversitesi heyeti Kumluca Belediyesini ziyaret etti
GİRİŞ 19.06.2015 15:55 GÜNCELLEME 19.06.2015 15:55

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sahriye Sönmez ve Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi kurucu dekanlığına atanan Prof. Dr. İsmail Üstünel, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile Kumluca Eğitim Vakfı üyelerini ziyaret etti.

Prof. Dr. Çetinkaya, ziyarette yaptığı konuşmada, üniversite bünyesinde Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bulunduğunu ancak Sağlık Bilimleri Fakültesinin bulunmadığını, bundan dolayı Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin önemli bir yeri olduğunu söyledi. Çetinkaya, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde fizyoterapi, diyetisyenlik, hemşirelik ve fakültelerde fazla bulunmayan çocuk gelişimi, sosyal hizmet uzmanlığı ve odyoloji gibi bölümler açılabileceğini kaydetti.

Prof. Dr. İsmail Üstünel de yeni kurulacak fakültenin kurucu dekanlığına atanmaktan onur olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlatan Üstünel, "Zor ama gurur verici bir iş. Hep birlikte inşallah en güzelini, en iyisini yapmaya çalışacağız. Sizlerin destekleriyle bu işin de üstesinden geleceğimizi ümit ediyorum" dedi.

Başkan Çetinkaya da Kumluca’nın hayırsever insanlarıyla ilk olarak işe meslek yüksekokulu binası yapmak üzere başladıklarını, ancak zamanla binanın fakülteye dönüştüğünü söyledi.

Antalya’nın batısında ilk fakültenin Kumluca'da bulunduğunu bildiren Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Biz yola çıkarken hayırsever insanlarımızla başladık. Sağ olsunlar halkımız, büyük destek verdi ve bugünkü haline geldi. İnşallah 2-3 aya kalmaz, binayı tamamen tamamlayacağız. Ben fakültemizin gelecekteki Batı Antalya Üniversitesi'nin çekirdeği olması temennisiyle bugüne kadar desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca fakültemizin kurucu dekanlığına atanan siz değerli hocama da görevlerinde başarılar diliyorum."

Daha sonra Başkan Çetinkaya ile Akdeniz Üniversitesi heyeti ve Kumluca Eğitim Vakfı üyeleri, yapımı devam eden Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi binasında incelemede bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak