Doğduğu topraklarda gül yağmuru

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cenazesi memleketi Isparta’da korteji insan seli karşıladı

GİRİŞ 19.06.2015 23:26 GÜNCELLEME 19.06.2015 23:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cenazesi adını taşıyan havalimanına getirildikten sonra askeri araca alındıktan sonra kortej eşliğinde Isparta kent merkezine doğru yola çıktı. Yol boyunca araçlarından inen sürücü ve yolcular Demirel’i uğurladı. Demirel’in kardeşi Şevket Demirel’in sahibi olduğu Göltaş işçileri fabrika önünde Süleyman Demirel’i son kez selamladılar.

Demirel’in cenazesi ilk olarak adını taşıyan üniversiteye getirildi. Rektörlük binası önünde toplanan öğretim üyeleri, öğrenciler ve Süleyman Demirel Üniversitesi çalışanları, cenaze aracına karanfil ve gül attılar. Ardından cenaze korteji, şehir merkezine yöneldi. Yol boyunca binlerce kişi Demirel’e olan sevgisini gösterirken, şehir merkezine gelindiğinde ise korteji insan seli karşıladı. Mimar Sinan Caddesi’ne gelindiğinde kortejin önünde bir araç vatandaşların üzerine gül suyu sıkarken, cenaze aracının üzerine etraftaki binalardan gül yaprakları serpiştirildi. Vatandaşlar da tabuta gül yaprakları attı. Vatandaşlar dua ve tekbirlerle Demirel’i uğurlarken, bazıları da bu anı telefonlarıyla görüntülemek için birbiriyle yarıştı.

Şehir geçişinin ardından Demirel’in Türk bayrağına sarılı tabutu toprağa verileceği İslamköy’e getirildi. Tören birliği tarafından cenaze aracından alınan Demirel’in naaşı yarın cenaze namazının kılınacağı Şehriban Hatun Camii’nin avlusundaki özel bölüme konuldu. Demirel’in tabutunun başında Jandarma Komutanlığı’na bağlı üst rütbeli askerler saygı nöbeti tutacak.

YORUMLAR 1
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bu insan seli bu memlekete ne yaptıda SD in orada 80 lere giderken var 90 ların kaosun içinde var 28 Şubat un baş aktörü oradakiler duaya değil resim çekmeye gitmişlerdir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...