Duyan koştu! Geceyi böyle geçirdiler

Telabyad Sınır Kapısının geri dönüşler için açılacağının duyurulması üzerine, bazı Suriyeliler geceyi sınır kapısının çevresinde geçirdi

Duyan koştu! Geceyi böyle geçirdiler
Duyan koştu! Geceyi böyle geçirdiler
GİRİŞ 22.06.2015 11:14 GÜNCELLEME 22.06.2015 11:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) destekli YPG birliklerinin kontrolünde bulunan Telabyad Sınır Kapısının geri dönüşler için Pazartesi günü açılacağının duyurulması üzerine, bazı Suriyeliler geceyi sınır kapısının çevresinde geçirdi.

ÖSO ve PYD birlikleri, Suriye’nin IŞİD kontrolündeki Telabyad ilçesine girmiş, kısa süreli çatışmaların ardından ilçedeki kontrolü ele geçirmişti. ÖSO ve YPG güçleri, tek bir kurşun bile harcamadan Telabyad Sınır Kapısı ve Gümrük binasının da kontrolünü ele geçirmişti. Sınır kapısına ve gümrük binasına bayrak asan PYD, ilçenin bir çok noktasında IŞİD tarafından döşenmiş mayınlar ve bombalı tuzakların bulunduğunu belirterek, bunların temizleme işleminin yapılabilmesi amacıyla geri dönmek isteyen Telabyadlılar için sınır kapısını 22 Haziran 2015 tarihinde açılacağını duyurmuştu. Haber üzerine bazı Suriyeliler, geceyi Telabyad’ın karşısında bulunan Akçakale Sınır Kapısı’nın yakınlarında geçirdi. Eşyaları ve aileleriyle birlikte sınır kapı önüne adeta kamp kuran Suriyeliler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uyanarak, kapının açılmasını beklemeye başladı. Suriyeliler, bazı ihtiyaçlarını gidermelerinin ardından bekleyişlerini kapı önünde sürdürüyor.

UÇAK SESLERİ DUYULUYOR

Sınır hattında dolaşan ve koalisyon güçlerine ait olduğu tahmin edilen savaş uçaklarının sesi, sabahın ilk ışıklarının ardından duyulmaya başlandı. Uçakların Telabyad’ın güneybatısındaki IŞİD mevzilerini vurduğu ileri sürülürken, sınırda bekleyen bazı Suriyeliler ise uçakların Esed rejimine ait olduğunu ve keşif yaptığını iddia ediyor.
Öte yandan, Türk sınır birlikleri de sınırın Türkiye tarafındaki nöbetini aralıksız sürdürüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • paralel11 8 yıl önce Şikayet Et
    nasil vereceksiniz bunlarin vebalini, mit tirlarini durduran paralel yapi.o tirlar yerlerine ulassaydi bü gun hal böyle olmazdi.gerci sizin umrunuzda himmet,kurban,sadaka ,hayir vs paralarla abd deki neoconlara sarap partilri yapin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!