İHH, Çad'daki mültecileri unutmadı

İHH gönüllüleri, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki iç savaştan kaçarak Çad'a sığınan mültecilere, yardım paketleri dağıttı.

İHH, Çad'daki mültecileri unutmadı
İHH, Çad'daki mültecileri unutmadı
GİRİŞ 22.06.2015 12:36 GÜNCELLEME 22.06.2015 12:36

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Orta Afrika ülkelerinden Çad'daki mülteci kampında barınanlara temel gıda malzemesi yardımında bulundu.

Başkent Encemine yakınlarındaki Govi mülteci kampına gelen İHH gönüllüleri, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki iç savaştan kaçarak Çad'a sığınan mültecilere, içerisinde yağ, makarna, pirinç ve un gibi temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketlerini dağıttı.

İHH Yardım Dağıtım Sorumlusu Hikmet Şölen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çad'daki faaliyetleri çerçevesinde Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki şiddet olaylarından kaçarak Çad'a sığınan mültecilere de yardımda bulunduklarını söyledi.

Govi kampında yaşayan yaklaşık 5 bin kişinin çok zor koşullarda hayatta kalmaya çalıştığını kaydeden Şölen, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak kamptaki her aileye un, pirinç, yağ ve makarna gibi temel gıda maddeleri ulaştırdıklarını ifade etti.

Din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden yardımda bulunduklarını vurgulayan Şölen, şöyle konuştu:

"Maalesef savaşlarda en çok çocuklar ve yaşlılar olumsuz şekilde etkileniyor. Buradaki kampta da sağlıklı su bulamayan ve sağlık hizmetlerinden yararlanamayan mülteciler, çeşitli hastalıklarla da karşı karşıya bulunuyor. Yaptığımız yardımlarla onların en azından bir süre daha hayatta kalmalarını sağlayacak gıda ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Bundan sonra da elimizden geldiği kadarıyla bu bölgedeki yoksul halka daha fazla ulaşmaya çalışacağız."

Kamptaki çocukların tüm olumsuzluklara rağmen İslamiyeti öğrenmeye çalıştığını söyleyen Şölen, derme çatma sınıflarda bin kadar çocuğun Kur'an-ı Kerim öğrendiğini ifade etti.

Şölen, Türkiye'deki diğer yardım kuruluşlarını da Afrika ülkelerindeki yoksul halklara el uzatmaya çağırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!