Sivas'ta minibüsçülerden "kontak kapatma" eylemi

Kent merkezi ile Zara arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, ilçede yeni kurulan bir başka firmaya yolcu taşımacılığı izni verilmesini protesto etti

Sivas'ta minibüsçülerden "kontak kapatma" eylemi
Sivas'ta minibüsçülerden "kontak kapatma" eylemi
GİRİŞ 25.06.2015 12:14 GÜNCELLEME 25.06.2015 12:14

Sivas'ın Zara ilçesinde minibüsçüler, ilçede yeni kurulan bir firmaya şartlara uygun olmadığı halde yolcu taşıma izni verildiği gerekçesiyle "kontak kapatma" eylemi yaptı.

Hükümet Konağı önünde toplanan Zara Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, araçlarıyla yolu trafiğe kapattı.

Yaklaşık 20 dakika caddeyi trafiğe kapatarak eylem yapan minibüsçüler, emniyet yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin ardından yolun tek şeridini açtı.

Kooperatif Başkanı Birkan Kavas'ın, Kaymakam Fehmi Likoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından minibüsçüler eylemlerini konvoy eşliğinde ilçe turu atarak ve klakson çalarak tamamladı.

Kooperatifin ikinci başkanı Murat Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zara'dan il merkezine yolcu taşımacılığı yaptıklarını söyledi. Yeni açılan firmanın usulüne uygun olmayan şekilde il merkezine yolcu taşımaya başladığını öne süren Çiçek, "Dilekçe vererek şikayette bulunduk ama aradan 25 gün geçti. Sonuç alamadık" dedi.

Kooperatif olarak ilçeden Sivas'a 9 liraya yolcu taşıdıklarını, bu firmanın ise 7 liraya yolcu taşıyarak "haksız rekabet" ortamı yarattığını öne süren Çiçek, "Durumu ilçe trafik komisyonuna bildirdiğimizde 'bizim yapacak bir şeyimiz yok' denildi. Mağduriyetimiz giderilmezse yolları trafiğe tekrar kapatacağız. Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Devletle, milletle hiçbir sorunumuz yok" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar