Cezaevinde ölen Balyoz sanığı şehit sayılacak

Genelkurmay, cezaevinde yaşamını yitiren Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'in "şehit" sayılması için de çalışma yürütüyor.

Cezaevinde ölen Balyoz sanığı şehit sayılacak
Cezaevinde ölen Balyoz sanığı şehit sayılacak
GİRİŞ 26.06.2015 03:06 GÜNCELLEME 26.06.2015 03:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Balyoz Davası’nda 293 sanığın beraatlerinin kesinleşmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı askerlerin haklarının iade edilmesi için çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında da Genelkurmay Başkanlığı, yargılama sürecinde subayların maaşlarından yapılan kesintileri de toplu olarak ödemeye başlayıp, terfi almadan emekli olan subaylar için de bir kanun teklifi hazırladı. Yargılama nedeniyle terfi edemeyen bazı subayları terfi ettiren Genelkurmay, albay rütbesindeki personelin değerlendirme işlemlerini ise YAŞ’ın Ağustos ayındaki olağan toplantısında yapacak.

TAZMİNAT VE ŞEHİT MAAŞI

Genelkurmay Başkanlığı’nın hazırladığı kanun teklifinde çarpıcı bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Mağdurlar için paket hazırlayan Genelkurmay’ın, Mamak Cezaevi’nde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle yaşamını yitiren Kurmay Albay Murat Özenalp’in şehit sayılması için çalışma yürüttüğü öğrenildi. Teklif onaylanırsa merhum albayın ailesi Genelkurmay’ın 12 Ağustos 2013 tarihinde çıkardığı şehit aileleri, gazi ve malullere yeni maddi haklar getiren kanundan yararlanacak. 2330 sayılı kanuna göre, personel görevdeyken ya da görev sonrası yaptığı hizmet nedeniyle maruz kaldığı hastalık sonucu ölüm veya sakat kalma halinde aileye tazminat ve aylık bağlanıyor.

CENAZESİNE KOMUTAN KATILMIŞTI

Balyoz davasında darbeye teşebbüs iddiası suçundan aldığı 16 yıl hapis cezası nedeniyle Mamak Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunurken beyin kanaması geçiren Özenalp 1 Mayıs 2014 tarihinde hayatını kaybetmişti. Cenazesine Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu katılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • lokman 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar mı ucuzladı ? Genel Kurmay'a yakışmadı .
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    balyoz sanığı şehit sayılırsa,onu içeri atan devlet,yani yönetim ,şehit katili olmuyormu peki,oluyor,devlet ve yönetim bu durumda askerini şehit eden katil durumuna düşüyor.
    Cevapla
  • selocan 8 yıl önce Şikayet Et
    vay be şehitlik ne kadar ayağa düştü
    Cevapla
  • üüüüüüüüü 8 yıl önce Şikayet Et
    balyoz şehidi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz