PYBS bursluluk sınavı sonucu www.meb.gov.tr'de

PYBS sonuçları açıklandı mı? Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçlarının açıklama bilgileri haber7.com'da

PYBS bursluluk sınavı sonucu www.meb.gov.tr'de
PYBS bursluluk sınavı sonucu www.meb.gov.tr'de
GİRİŞ 06.07.2015 09:58 GÜNCELLEME 06.07.2015 09:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2015 PYBS sonuçları açıklandı mı? MEB 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik gerçekleştirilen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleşti. Sınav soruları ve cevapları yayınlanmasının ardından gözler sonuçlara çevrildi. Peki PYBS sonuçları açıklandı mı?

 

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE TERCİHLERİN ALINMASI

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıfların PYBS sonuçları 21 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr http://odsgm.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Ortaöğretim kurumlarının, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk ve parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri, 03-14 Ağustos 2015 tarihlerinde yapılacaktır.

Yerleştirme sonuçları ise 25 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr, http://odsgm.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni ve/veya “Yerleştirme Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp, onaylayıp ve mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

PARASIZ YATILILIK ve BURSLULUKLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Sınavı Kazanan Öğrencilerin Kayıt- Kabullerinde İstenen Belgeler
10/07/2008 tarih ve 26932 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği”nin 19'uncu maddesinde belirtilen belgeler kayıt-kabul sırasında istenecektir. 13.2. Kayıt – Kabul Tarihleri
Ortaöğretim okul/kurumlarında parasız yatılı olarak okumaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri; kazandıkları pansiyonlu okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, 25 Ağustos 2015 tarihinde başlayıp 09 Eylül 2015 günü saat 17.00'ye kadar sürecektir. 11 Eylül 2015 günü saat 17.00'ye kadar okul müdürlükleri parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenci listelerini ilan edeceklerdir.

Bursluluğu kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okul/kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB'e bağlı resmî okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, öğrenci kayıtlarının başladığı tarihte başlayıp 30 Eylül 2015 günü saat 17.00'ye kadar sürecektir.
Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

13.3. Bursluluğun Devamı/Sona Ermesi Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler 10/07/2008 tarih ve 26932 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği”nin 28 ve 32'inci maddelerine göre yapılacaktır.

Teknik Lise ve Meslek Liselerinde Parasız Yatılılığa Yerleştirme

Ortaöğretim kurumlarının, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri (teknik lise, endüstri meslek lisesi, kız meslek/meslek lisesi, ticaret meslek lisesi, çok programlı lise bünyesindeki genel lise, imam hatip lisesi ile meslekî ve teknik eğitim merkezleri) öğrenim görmek istedikleri pansiyonlu okulda aynı sınıf seviyesinde meslek alan/dalı ve cinsiyetlerine uygun pansiyon varsa, parasız yatılılık tercihi yapabilecektir.
Aynı sınıf seviyesinde meslek alan/dalı bulunmadığı hâlde yanlış okul tercihi yapan öğrencilerden sınavı kazananların, parasız yatılı olarak kayıtlarının yapılması, meslek alan/dalının değiştirilmesi ya da yatılılık haklarının bursluluğa çevrilmesi mümkün değildir.

PYBS KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

Sınava başvuru için öğrenci velisinin, kılavuz ekinde yer alan "ailenin maddi durumunu gösterir beyanname" ve "2015 PYBS Başvuru Formunu" doldurarak okul müdürlüğüne teslim etmesi gerekiyor. 

PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında, sınava girecek en az 10  öğrenci olmak kaydıyla, Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek´te yapılacak. 

Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrencilerden, meslek lisesi, teknik lise, genel lise, imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 10´uncu ve 11´inci sınıf öğrencileri, 3-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak yatılılık ve bursluluk tercihlerini yapacaklar. Tercih yapmayan öğrenciler, bu haklarından yararlanamayacaklar.

Açıköğretim öğrencileri giremiyor

PYBS’ye açıköğretim lisesi, mesleki açıköğretim lisesi ve açıköğretim ortakokulu öğrencileri ile birlikte tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramayacak. 

Özel okul öğrencileri de PYBS’ye başvuru yapabilir ancak sınavı kazananların örgün eğitim veren devlet okullarında eğitimlerine devam etmesi gerekecek.  
Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kılavuzda belirtilen kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler hakkını kaybedecek.

PYBS’YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b. Mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımak.

c. Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta bir yıllık olmak.

d. Ortaöğretim kurumlarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme veya daha ağır bir ceza almamış olmak.

e. Maddî imkânlardan yoksun bulunmak (Bunun için ailenin 2014 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2015 Malî Yılı için tespit edilen 7.050,00 TL’yi geçmemesi gerekir. Geliri bu rakamı geçenlerin, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yer alanlar hariç hangi kontenjan grubunda olursa olsun PYBS başvuruları kabul edilmeyecektir.).
Aile gelirinin tespitinde ailenin 2014 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.
 
Maddî imkânlardan yoksun olduğunu belirten “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği’nde yer alan (EK–1) Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname”de öngörülen ve bu beyana esas olan gelirin tespitinde;

* Velinin ve eşi çalışıyor ise, eşi ile birlikte bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2014 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini gösteren belge,

* Velinin ve eşi çalışıyor ise, eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararının tasdikli örneği,

* Aile üyelerinin T.C. kimlik numaraları beyanı eklemek suretiyle belgelendirilmesi gerekir.
Ayrıca;

f. Bursluluk başvurusu için;

* Ortaokulların 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile imam-hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7’inci sınıflarında öğrenim görüyor olmak.
* Ortaöğretim okullarının hazırlık sınıfı hariç olmak üzere 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim görüyor olmak.

g. Parasız yatılılık başvurusu için;

* Ortaöğretim kurumlarında sınavsız kayıtları yapılan ve öğrenimlerine devam eden, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim görüyor olmak.

* Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarının 10 ve 11’inci sınıflarında okuyan öğrenciler için tercih edeceği pansiyonlu okullarda aynı sınıf seviyesinde öğrenim gördüğü meslek alanı/dalı bulunmak.

* Meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim görüyor olmak.(Bu öğrencilerin dışındaki öğrenciler parasız yatılılık için başvuru yapamayacaklardır

YORUMLAR 1
  • seda 6 yıl önce Şikayet Et
    allah belanizi versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu