Niğde'de ev çöktü: 3 ölü, 1 yaralı!

Niğde'nin Altunhisar İlçesi'nde gece etkili olan yağmur, kentte 4 kişilik Sabanlı ailesinin oturduğu kerpiç evin çökmesine neden oldu.

GİRİŞ 28.06.2015 15:10 GÜNCELLEME 28.06.2015 16:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1'i çocuk 3 kişinin öldüğü göçükte, 1 kişi de ağır yaralandı.

Çarşı Mahallesi'nde 60 yaşındaki Fadimeana Sabanlı ve oğlu 19 yaşındaki Remzi Sabanlı, kızı 28 yaşındaki Zeliha Durukan ve torunu 2 yaşındaki Nurcan Durukan'ın oturduğu kerpiç ev, gece yağan yağmurun ardından bugün saat 09.00 aile fertleri kahvaltı yaptığı sırada çöktü. Evin çöktüğünü görenlerin ihbarı üzerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. 

Niğde AFAD İl Müdürlüğü, itfaiye ve sağlık ekiplerinin kurtarma çalışmasında zihinsel engelli Remzi Sabunlu ile ablası Zeliha Durukan'ın cesedine ulaşılırken, Fadimeana Sabanlı ile torunu Nurcan Durukan yaralı olarak enkazdan çıkarıldı. Altunhisar Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan minik Nurcan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Fadimeana Sabanlı'nın ise henüz hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.

VALİ, AÇIKLAMA YAPTI

Olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, çalışmaları yerinde inceleyip Altunhisar Kaymakamı Yaşar Yeşiltaş ve ekiplerden bilgi aldıktan sonra bir açıklama yaptı. Vali Kılıç, göçük bilgisinin gelmesinin hemen ardından ekiplerin bölgeye yönlendirdiğini ve yapılan tüm çalışmalara rağmen 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını söyledi.

EŞİNDEN BOŞANMIŞ

Göçükte ölen 3 kişiden Zeliha Durukan'ın çocuğu ile 2 ay önce eşinden boşanıp annesi Fadimeana ile birlikte yaşamaya başladığı öğrenildi. Fadimeana Sabanlı'nın da eşinden boşandığı, çocukları ve torunuyla çöken evde kiracı oldukları ve eve de yaklaşık iki hafta önce taşındıkları belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Hasan Şİt 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne kahvaltısıymış o.
    Cevapla
  • Hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne! Okumuyor musun, bir engelli bir de çocuk var ailede.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı