Erdoğan'a hakaret davasında karar

Erdoğan'a, Başbakanlığı döneminde hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Yusuf Gedik, 7 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.

Erdoğan'a hakaret davasında karar
Erdoğan'a hakaret davasında karar
GİRİŞ 29.06.2015 15:55 GÜNCELLEME 29.06.2015 15:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanlığı döneminde hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan restoran işletmecisi Yusuf Gedik, 7 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı. Sanık hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Trabzon 5 Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Yusuf Gedik ile avukatı katıldı.

ERDOĞAN'A KÜFÜR ETTİ

Savunması alınan Gedik (41), esnaf olduğunu belirterek, "Benim olay yerinde dönerci dükkanım var. Olay günü bazı kişiler iş yerimin önündeki direklere AK Parti bayrakları asmak istedi. Ben izin vermek istemeyince bu kişilerden biri bana, 'bayrakları Erdoğan'ın talimatıyla astıklarını' söyledi" dedi.

Söz konusu kişiden bayrak asmak için izin kağıdını göstermesini istediğinde hakarete uğradığını savunan Gedik, eşinin de yanında olmasından etkilenerek Erdoğan dahil herkese küfür ettiğini itiraf etti.

Davayı karara bağlayan hakim de Gedik'e önce "hakaret" suçundan 425 günlük adli para cezası verdi. Daha sonra duruşmalardaki iyi hali sebebiyle cezasında indirime gidilen Gedik'e verilen adli para cezası 354 güne indirildi. Buna göre 1 günü 20 liradan 7 bin 80 lira para cezası ödemesi gereken Gedik'in bu parayı ödememesi halinde hapse girmesine de hükmedildi.

Hakim daha sonra, sanığın duruşmalardaki iyi hali ve sabıkasız oluşunu dikkate alarak Gedik hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, 5 yıl denetime tabi tutulmasına ve bu süre içinde kasıtlı bir suç işlemesi halinde hükmün açıklanmasına karar verdi.

CEZAYI ÖDEMEZSE CEZAEVİNE GİRECEK

Buna göre şu anda herhangi bir para cezası ödemeyecek ve hapse girmeyecek olan Gedik, 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlerse hakkındaki hüküm açıklanacak ve aldığı para cezasını ödeyecek.

Bu cezayı ödememesi halinde cezaevine girecek olan Gedik, söz konusu sürede herhangi bir kasıtlı suç işlemezse hakkındaki dava düşecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu 8 Mart 2014 tarihinde, Ortahisar ilçesinde restoran işletmecisi olan Yusuf Gedik ile iş yeri yakınında AK Parti bayrak ve flamaları asan Adem Soylu, Kenan Özcan ve Emre Korkmaz arasında bayrak ve flamaların asılması sebebiyle tartışma çıkmıştı.

Bu kişilerin bayrak ve flamaların Erdoğan'ın talimatıyla asıldığını savunması üzerine Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen Gedik hakkında dava açılmıştı.

YORUMLAR 6
  • selim38 8 yıl önce Şikayet Et
    dilinin ceremesini çeksin edepsizlik yapmak nasılmış görsün
    Cevapla
  • SERHAT 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl düzen?Küfür et sonra iyi halden kurtar.
    Cevapla
  • okan 8 yıl önce Şikayet Et
    küfür ederken iyi halliymiş : ) Ceza sistemimiz çok kötü. Göstermelik ceza veriliyor gibi geliyor. Kimseyi cezalandırmıyor.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    garanti ediyorum, CHP öder o parayı !
    Cevapla
  • hakikat 8 yıl önce Şikayet Et
    başka işimiz yok bunlarla uğraşıyoruz işte
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    Diline hakim olamıyorsa sonucuna katlanacak, yok öyle beğenmediğin insana sövüp sayma azıcık edebli olacaksın yoksa kanun ağzına acı biber sürer :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular