Eskişehir'den kısa kısa

Tepebaşı Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor

Eskişehir'den kısa kısa
Eskişehir'den kısa kısa
GİRİŞ 30.06.2015 15:23 GÜNCELLEME 30.06.2015 15:23

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü mahallelerde taş döşeme, kaldırım ve yol çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, çalışmalar kapsamında Gazipaşa ve Batıkent mahallelerinde tretuvar, bordür taş döşeme, Sütlüce, Şirintepe mahallesinde asfalt yama, Yakakayı mahallesinde ise kilit taşı döşeme çalışmaları yapılıyor.

Fen işleri ekiplerinin Kumlubel mahallesi Yavuz sokak'taki inşaat çalışması sırasında hasar görüp çöken 3 katlı binanın enkaz kaldırma çalışmalarını da devam ettiği kaydedildi.

Sivrihisarlılar'dan Başkan Ataç'a ziyaret

Sivrihisarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu, Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, derneğe yeni seçilen yönetim kurulu ve dernek başkanı İsmail Aslan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı makamında ziyaret etti.

Aslan, Tepebaşı Belediyesi'nin her durumda yanlarında olduğunu belirterek, daha güçlü, daha faal bir dernek olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Başkan Ahmet Ataç ise, "Tepebaşı Belediyesi ile Sivrihisarlılar Derneği arasında iyi bir ilişki var. Zaten kısa süre sonra iftarda bir araya geleceğiz. Belediye olarak destek olmaya devam edeceğiz. Yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Aslan, Başkan Ataç'a derneğe olan katkılarından dolayı bir plaket takdim ettiği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yol yapım çalışmaları

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi başta olmak üzere ilçelere bağlı mahalle yollarında yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, ekipler Beylikova ilçe merkezinde bulunan İstasyon Caddesinde yol yapım çalışmalarına başladı.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri Beylikova ilçe merkezi İstasyon caddesinde önceden yapılan altyapı çalışmaları sonucu asfaltı bozulan, sürücüler ve yayalar için tehlike oluşturan caddenin iyileştirilmesi için yoğun bir çalışma yürüttüğünü bildirdi.

İlçe halkının yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ettiği kaydedildi.

13. Basketbol Minikler Şenliği

Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Küçük Kızlar Basketbol takımı, Türkiye Basketbol Federasyonunun, küçük basketbolculara deneyim kazandırmak ve teşvik etmek üzere Çanakkale'de düzenlediği 13. Basketbol Minikler Şenliğine katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, 16 takımın katıldığı şenliklerde 7 maç yapan minik basketçilerden Nesrin Tuncer, Yetenek Yarışmalarında "Zamana Karşı Basket Atma"da 3'üncü oldu.

Düzenlenen 13. Basketbol Minikler Şenliği'ne yüzlerce sporcu katıldığı ve program kapsamında Çanakkale Şehitliğinin de gezildiği kaydedildi.

Masal Şatosu 2. Çocuk Akademisi etkinliği

Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu'nun düzenlediği 2. Çocuk Akademisi eğitimleri başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, bu yıl 75 çocuğun katıldığı eğitimlerde farklı yaş gruplarından çocuklara 7 ayrı dalda eğitim veriliyor.

Dört haftalık eğitimden geçecek olan minik akademililer, ikinci haftayı başarıyla tamamlamanın ödülü olarak, Bilim Deney Merkezini gezdiği bildirildi.

Çocuklara kişilik, özgüven, yeni deneyimler ve bilgiler kazandırmayı amaçlayan Masal Şatosu 2. Çocuk Akademisine katılan çocuklara beden perküsyonu, çocuk jimnastiği, yaratıcı drama, el becerisi, nostaljik çocuk oyunları, tiyatro, tasarım ve yaratıcılık dersleri verildiği kaydedildi.

Masal Şatosu Çocuk Akademisi'nin, 10 Temmuz tarihinde kapanacağı kaydedildi.

Sivas olaylarının 22. yılı

Odunpazarı Belediyesi önderliğinde toplam 22 Sivil Toplum Kuruluşu, Sendika ve Siyasi Parti, Temmuz 1993'te çıkan olayların 22. yılı dolayısıyla program düzenleyecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, anma programının 2 Temmuz günü saat 17.30'da Adalarda, hayatını kaybeden halk müziği sanatçısı Nesimi Çimen'in oğlu Mazlum Çimen tarafından yapılacak basın açıklaması ile başlayacak.

Basın açıklamasının ardından Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi’ne kadar büyük insanlık yürüyüşü gerçekleştireceği bildirildi.

Programın Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek panel ile devam edeceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?