Trambüslerde internet hizmeti sunuluyor

Herhangi bir altyapıya gerek kalmadan güneş panelleriyle çalışan sistemde 47 bin 300 kişinin kablosuz internet hizmeti aldığı kaydedildi

Trambüslerde internet hizmeti sunuluyor
Trambüslerde internet hizmeti sunuluyor
GİRİŞ 30.06.2015 16:58 GÜNCELLEME 30.06.2015 16:58

Malatya'da trambüslerde internet hizmeti sunulduğu belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, Türk Telekom ve Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı arasında yapılan işbirliği kapsamında trambüslerde ücretsiz internet uygulaması başlatıldı.

Yolcular, uygulamadan memnun kaldı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, ileriki günlerde bazı otobüslerde de internet uygulamasına geçeceklerini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın talimatları doğrultusunda hizmet kalitesini hergün biraz daha yükselterek yenilikler yapmayı sürdürdüklerini bildirdi.

Tamgacı, şunları kaydetti:

"Yoğun bir kullanım tespit ettik. Trambüslerde nisan ayında başlattığımız Wİ-Fİ uygulamasında 52 bin kullanıcıya ulaşıldı. Aylık ortalama 150 cigabayt internet kullanıldığını gördük. Artık internet oyun ve eğlence aracı olmaktan çıkarak bir ihtiyaç haline dönüştü. Görünen o ki internet günlük hayatın her alanında kullanılıyor."

Hizmetten 3 aylık sürede yaklaşık 100 bin kişinin faydalandığını ifade eden Tamgacı, herhangi bir altyapıya gerek kalmadan güneş panelleriyle çalışan sistemde 47 bin 300 kişinin kablosuz internet hizmeti aldığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri