Bilecik'te "Uyuşturucu ile mücadele" toplantısı

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında, "Uyuşturucu ile mücadele" toplantısı yapıldı

Bilecik'te "Uyuşturucu ile mücadele" toplantısı
Bilecik'te "Uyuşturucu ile mücadele" toplantısı
GİRİŞ 30.06.2015 18:33 GÜNCELLEME 30.06.2015 18:33

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında, "Uyuşturucu ile mücadele" toplantısı yapıldı.

Vali Nayir, İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen toplantıda, uyuşturucu konusunun son zamanların en önemli konularından ve risklerinden biri olduğunu belirterek, uyuşturucu madde kullanımının gün geçtikçe yaygınlaştığını bildirdi.

Uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara doğru gittiğini, toplumu ve bireyleri bire bir ilgilendiren ve toplumu olumsuz etkileyen husus olduğunun altını çizen Vali Nayir, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu kullanımı, toplum ve fert sağlığını, psikolojisini, ekonomik ve sosyal yapıyı birebir olumsuz etkileyen hususlardandır. Eğer gerekli önlemler alınmazsa, bu hızla yayılma eğilimi bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kendisini göstermekte. Uyuşturucu ile mücadele konusunda her ilde olduğu gibi ilimizde de "İl Uyuşturucuyla Mücadele Kurulları" oluşturuldu. Toplumun huzurunu, sağlığını ve geleceğini birebir ilgilendiren bir konu uyuşturucu. Herkese, her ferde ve yapılacak çalışmalarda kurumlara görev düşüyor. Dolayısıyla bir farkındalığı oluşturup, tehlikeyi toplumun her ferdine ileterek, alınması gereken tedbirleri de titiz bir çalışmayla yerine getirmek zorundayız. Çünkü geleceğimiz ve evlatlarımız söz konusu. Alınması gereken önlemlerle bunların önüne geçmek mümkündür. Ama ihmalimizle de bunun yaygınlaşması ve geleceğe ümitle bakmamızı engelleyecek bir durumun ortaya çıkması da mümkün."

Basın kuruluşlarına da önemli görevlerin düştüğünü belirten Vali Nayir, "Bu konudaki haberler büyük bir önem taşıyor. Özendirici mahiyette olan haberlerin büyük sıkıntısı çekilmekte. Özellikle bazı isimler gençlerimize cazip gelebilmekte. Onun yerine cazip olmayan isimler kullanılarak bu haberlerin verilmesinde fayda var, bazılarının da hiç haber olmamasının faydası var. Medyada, maddelerin kolay ulaşabilir olduğu imajının çizilmesi, gençlerde bir heves oluşturmakta. Toplum sorumluluğunun bir gereği olarak kamu kurum ve kuruluşlarımıza düşen görev ve sorumluluk kadar, basınımıza da düşen görev ve sorumluluk var" diye konuştu.

Gündemde bulunan maddelerin görüşüldüğü toplantıda, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birim Şube Müdürü Dr. Selim Güler tarafından, 2014 yılı Türkiye ve il uyuşturucu faaliyet raporu ile 2015 il uyuşturucu aksiyon planının sunumu yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı