Genelkurmay Başkanlığı:

"Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından 29 Haziran 2015 günü saat 19.45'te ve 30 Haziran 2015 günü saat 06.10’da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7’nci Hudut Alay Komutanlığı (Hakkari) Dağlıca Üs Bölgesine doçka makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunulmuştur"

Genelkurmay Başkanlığı:
Genelkurmay Başkanlığı:
GİRİŞ 30.06.2015 19:46 GÜNCELLEME 30.06.2015 19:46

Hakkari Yüksekova'da bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Dağlıca Üs Bölgesine, doçka makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunulduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hakkari Yüksekova'da bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 29 Haziran'da saat 19.45'te ve bugün saat 06.10'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesine doçka makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunuldu.

Terörist ateşlerine, üs bölgesinde bulunan unsurlar tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi.

Söz konusu silahlı saldırılarda herhangi zayiat ve hasar meydana gelmediği belirtildi. Ayrıca bölgede emniyet tedbirlerinin artırıldığı, gözetleme faaliyetlerine devam edildiği kaydedildi.

Diyarbakır'da iki kişi kaçırıldı

Bölücü terör örgütü mensubu silahlı iki terörist tarafından, Diyarbakır Hani'de iki vatandaş, evlerinden zorla alınarak kaçırıldı. Söz konusu şahıslardan birisi dün serbest bırakıldı. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde iki terörist, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Batman merkezde güvenlik güçleri tarafından, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı. Operasyonda ayrıca, bir tabanca, bu tabancaya ait bir şarjör ve 26 fişek ele geçirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 1'inci Hudut Alay Komutanlığı Hudut Unsurları tarafından, 28 Haziran'da Kilis Elbeyli'de yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye giren DEAŞ terör örgütü mensubu bir kişi yakalandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü