Dersim Kent Müzesi çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun: "Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün çok önemli bir müzesi olacağı düşüncesindeyiz. Ülkenin bir rengi, bir zenginliği olarak Tunceli’de bu müze bize ayrı bir heyecan verecek"

Dersim Kent Müzesi çalışmaları
Dersim Kent Müzesi çalışmaları
GİRİŞ 30.06.2015 21:28 GÜNCELLEME 30.06.2015 21:28

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, "(Dersim Kent Müzesi) Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün çok önemli bir müzesi olacağı düşüncesindeyiz. Ülkenin bir rengi, bir zenginliği olarak Tunceli’de bu müze bize ayrı bir heyecan verecek" dedi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Tunceli’ye gelen Dursun, beraberinde Tunceli Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu ile Dersim Kent Müzesi çalışmalarını inceledi.

Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Dursun, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Tunceli’nin kültürel altyapısının, zenginliğinin farkında olduklarını, bu konuda devlet ve bakanlık olarak neler yapılabileceği konusunda değerlendirmeleri sürdürdüklerini ifade etti.

Dersim Kent Müzesi çalışmalarını önemsediklerini vurgulayan Dursun, şunları kaydetti:

"Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün çok önemli bir müzesi olacağı düşüncesindeyiz. Ülkenin bir rengi, bir zenginliği olarak Tunceli’de bu müze bize ayrı bir heyecan verecek. Bu müzenin hem bina olarak konumu, hem bir tarihi eser olarak bu güne gelip böyle bir kültürel amaçla kullanılıyor olması yine bizi çok sevindiren bir gelişme. Doğru bir sonuca ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Tunceli bunu gerçekten çoktan hak eden bir ilimizdi. Biraz gecikmiş de olsa hem bakanlık olarak hem de buradaki yerel yöneticiler olarak bunun farkındayız ve takibindeyiz.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?