Ramazan Bayramı ne zaman tatili kaç gün?

2015 yılı Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak

Ramazan Bayramı ne zaman tatili kaç gün?
Ramazan Bayramı ne zaman tatili kaç gün?
GİRİŞ 02.07.2015 09:12 GÜNCELLEME 02.07.2015 09:12

Ramazan Bayramı ne zaman? Arefe günü ne zaman? Kadir gecesi hangi güne denk geliyor? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte işte bu sorular da merak edilir oldu. Cevapları haber7.com'da sizin için hazırladık.

Mübarek Ramazan Ayı'nın başlamasına sayılı günler kala herkes 2015 yılının Ramazan Bayramı'nın hangi günlere denk geleceğini merak ediyor.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan güncel verilere göre Ramazan Bayramı tatilinin kaç ve hangi günler olacağı belli oldu. İşte ayrıntılar... Ramazan, "Ramaza" (çok sıcak olma) kökünden gelir. Bunun nedeni muhtemelen Ramazan orucu ibadeti ilk uygulanmaya başlandığında yaz aylarına tekabül ediyor olmasıdır.  

Sevan Nişanyan'ın verdiği bilgilere göre Ramazan İslam öncesi Arap ay takviminde Temmuz-ağustos aylarına verilen isimdir. Bu takvimde aylar 12+1 sistemi (3 yılda bir ilave edilen 1 ay) sayesinde en fazla 30 günlük kaymalarla yılın aynı zamanlarında yaşanmaktaydı.

Bu yıl 18 Haziran’da başlayacak olan Ramazan ayında ilk sahur 17 Haziran’ı 18 Haziran’a bağlayan gecede yapılacak. Müslümanlar, 18 Haziran Perşembe günü gün boyu oruçlu olacak.

Yaklaşık 4 günlük bir tatilin olması özellikle İstanbul'da trafiği feci şekilde etkileyecek. Bir diğer adıyla Şeker Bayramı olarakta bilinen Ramazan Bayramı bu yılda coşkuyla kutlanacak.

30 günlük oruç ibadetinin ardından İslam Alemi Ramazan Bayramı'nı kutlayacak. Ramazan Bayramı tatili 2015 yılında 3.5 gün olarak kutlanacak. Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre şu şekilde sıralanıyor:

Bütün İslam Dünyasını sabırsızlıkla beklediği 2015 yılında ramazan ayı ne zaman ve hangi tarihte başlıyor ve ne zaman bitiyor. Bununla birlikte 2015 yılı Ramazan bayramı ne zaman hangi tarihte ve hangi gün başlıyor ve ne zaman bitiyor.

2015 Yılında Ramazan ayı perşembe günü başlıyor ve yine perşembe günü bitiyor. Kadir gecesi ise 13 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor.

2015 Ramazan ayının başlangıcı ve bitiş tarihi aşağıdaki gibidir:

GÜN                 AY-YIL                                    HAF.GÜNÜ                               DİNİ GÜN

18                     HAZİRAN-2015                      PERŞEMBE                               RAMAZAN'IN BAŞLANGICI

13                     TEMMUZ-2015                       PAZARTESİ                               KADİR GECESİ

16                     TEMMUZ-2015                       PERŞEMBE                               AREFE

Bu yıl 1 hafatalık uzun ramazan tatili yok. 2015 yılında Ramazan bayramı arefesi Perşembe güne denk geliyor. Ramazan bayramı 16 Temmuz Cuma günü başlayıp 19 Temmuz pazar günü bitiyor.

2015 Yılı Ramazan bayramının başlangıcı ve bitiş tarihlari aşağıdaki gibidir:

GÜN                 AY/YIL                                     HAFTANIN GÜNÜ                      DİNİ GÜN

16                     TEMMUZ-2015                        PERŞEMBE                                AREFE

17                     TEMMUZ-2015                        CUMA                                          RAMAZAN BAYRAMI (1.Gun)

18                     TEMMUZ-2015                        CUMARTESİ                               RAMAZAN BAYRAMI (2.Gun)

19                     TEMMUZ-2015                         PAZAR                                        RAMAZAN BAYRAMI (3.Gun)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil