PKK silahlı kuvvetlerini kurmak istiyor

İstihbarat raporlarına göre; Kobani'ye gönderilen ağır silahlar PKK'nın eline geçti ve örgüt yerel silahlı kuvvetlerini kurmak istiyor

PKK silahlı kuvvetlerini kurmak istiyor
PKK silahlı kuvvetlerini kurmak istiyor
GİRİŞ 01.07.2015 08:36 GÜNCELLEME 01.07.2015 08:40
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

MGK'da görüşülen istihbarat raporları: Kobani'ye gönderilen ağır silahlar PKK'nın eline geçti. Silahlar Türkiye'ye sokulmak isteniyor. Örgüt yerel silahlı kuvvetlerini kurmak istiyor

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) önceki gün son dönemin en kritik toplantısını yaptı. Toplantıda Suriye'deki gelişmeler, ülke güvenliğine yönelik muhtemel tehditler ve alınan ilave güvenlik önlemleri değerlendirildi, istihbarat raporları masaya yatırıldı. DAEŞ ve PYD'nin Suriye'deki etkinlikleriyle ortaya çıkan tablonun yeni tehdit algıları yarattığı vurgulandı. Toplantıda şu tespitler yapıldı: 

MEŞRULUK ÇABASI: PKK, DAEŞ'le mücadele sürecinde ağır silahlar elde etti. PYD, uluslararası kamuoyuna DAEŞ'le mücadele eden meşru bir güç görüntüsü vermek istiyor. 

ULUSAL TEHDİT: Kobani'ye gönderilen ve ABD'nin havdan attığı silahlar örgütün eline geçti. Ellerinde roket atar, omuzdan atılan stinger füze, docka türü ağır silahlar var. Bu da Türkiye'de ulusal güvenliği tehdit unsuru taşıyor. Silahları Türkiye'ye taşımaya çalışıyorlar. Genelkurmay, MİT, Jandarma istihbarata gelen bilgiler örgütün, KCK eliyle silahlanma, yığınak faaliyetlerini sürdürdüğünü, gençlik yapılanmasını silahlandırarak "yerel silanlı kuvvetler" oluşturmaya çalıştığını ortaya koyuyor. Koalisyon güçlerinin sadece PYD değil, Özgür Suriye Ordusu ve diğer muhaliflere destek vermesi gerek. PYD bölgedeki diğer Kürt gruplar ve diğer muhalifleri etkisiz hale getiriyor. 

İLAVE TEDBİRLER: Suriye'nin kuzeyinde etnik temizlik uygulanarak oluşturulmaya çalışılan bir yapı var. Bu PYD'nin iradesi ile gerçekleşiyor. Müttefik ülkelerin de bunda sorumluluğu var. Bu bölgede "defakto" bir yapı kabul edilemez. Etnik çatışma ve parçalanmaya varan sürecin önüne geçilmesi için sınırda ilave güvenlik tedbirleri alınacak.

SIĞINMACILAR VE GÜVENLİ BÖLGE: Sığınmacılar konusunda uluslararası bir sorumluluk alınmak zorunda. İnsan hakları ihlallerine karşı da mücadele sürecek. Türkiye'ye sığınanların ihtiyaçlarının karşılanması için ilk günden beri ortaya konulan tavır korunacak. Güvenli bölge talebi konusundaki ısrar sürecek. Göçü Suriye'de karşılayarak, insani yardımı bu ülke topraklarından ulaştırmak mümkün olacak. Türkiye, ulusal güvenliği tehdit eden eylemlere karşı uluslar arası hukuktan doğan hakları doğrultusunda önlem almaya devam edecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 33
  • trn 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp yi sıkı takibe alın. onlar bizim.ne yapmamız gerektiğini.anlatır
    Cevapla
  • HVVNFS 8 yıl önce Şikayet Et
    bu türkiye'ye operasyon haline döndü, burada benim ülkemin erkleri çok yönlü etkili planlarını yapmalılar ki bu batılılara beklemedikleri etkili unutamayacakları yumruk olarak omurgalarına insin ... pkk ve türevleri tarihin unutulan silik sayfasına karışıp gitsin!
    Cevapla
  • türk türkoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya operasyon acilen yapılmalıdır.
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    topunu temizleyeceksin bunların elimizde her imkan var yapmıyoruz eğer onların elinde bu imkanlar olsa bizi temizleyecekler.
    Cevapla
  • akif 8 yıl önce Şikayet Et
    dış politika iflas etti. Hala görmek istemeyenler var. Bu tahribat senelerce bize zarar verecek. Meclisten MHP detekli tezkere aldığı halde önlem almayan. Tezkereyi sadece Süleyman Şah türbesini kaçırmak için kullanan ve bunu Kıbrıs harekatı gibi sunanların hatasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…