Elektrik şebekelerine yaz bakımı

Adana'nın elektrik dağıtım işini yürüten Toroslar EDAŞ, 30 yıllık şebekelerin yenilenmesi için bakım çalışmalarına başladı.

Elektrik şebekelerine yaz bakımı
Elektrik şebekelerine yaz bakımı
GİRİŞ 01.07.2015 11:57 GÜNCELLEME 01.07.2015 11:57

Şirketin yazılı açıklamasında, Adana'da sürdürülebilir enerji sağlamak ve olası arızaların etkisini en az düzeye çekmek için periyodik bakım çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade edildi.

Toroslar EDAŞ'ın, ortalama yaşı 30 yıl olan elektrik şebekesinin iyileştirilmesi için bakım ve yatırımlara devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Bölgede bulunan elektik hatları temizlenerek, özellikle yaz aylarında yaşanan nem sebebiyle tahrip olmuş kısımları onarılıyor. Bakım çalışmalarına ek olarak bölgede bulunan arızalı rölelerin bakımları ve arızalı aydınlatma armatürlerinin de kontrolü yapılıyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, son üç ayda 40 pano, 85 dağıtım merkezi, 15 bin 390 aydınlatma armatürünün kontrolden geçirildiği, bin 450 kilometre hatta bakım yapıldığı, bu sayede geçen yıla göre arızaların yüzde 20, elektrik kesinti sürelerinin de yüzde 25 azaldığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi