Sera atıklarına sıkı denetim

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sera atıklarının gelişigüzel dökülerek çevre kirliliğine yol açmaması için denetim yapıyor.

Sera atıklarına sıkı denetim
Sera atıklarına sıkı denetim
GİRİŞ 01.07.2015 14:52 GÜNCELLEME 01.07.2015 14:52

Kumluca'da örtü altı sera sezonunun sona ermesiyle seralardan çıkan bitki atıklarının tek merkezde toplanarak çevreye zarar vermeden bertarafının sağlanması için Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sürekli denetimler yaparak yol kenarlarına atık dökenler hakkında tutanak tutuyor.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, çevre kirliliği ve insan sağlığını etkileyen sera atıklarının gelişigüzel dökülmesini önlemek amacıyla zabıta ekiplerinin denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.

Sera atıklarının tek merkezde toplanması uygulamasına 2006 yılında başladıklarını, ilçe halkının uygulamaya destek vererek atıklarını tek merkezde topladıklarını anlatan Çetinkaya, bazı vatandaşların uygulamaya uymayarak atıklarını yol kenarlarına, boş arazilere ve su kanallarına döktüklerini kaydetti.

Bu kişiler hakkında zabıta ekiplerince tutanak tutularak encümen tarafından cezai işlem uygulandığını bildiren Çetinkaya, şunları söyledi:

"2006 yılından bugüne kadar sürede kampanyamız başarıya ulaştı. Ancak zaman zaman vatandaşlarımız sera atıklarını gelişi güzel dökebiliyor. Ekiplerimiz böyle bir durum tespit ettiklerinde yasal işlem yapıyorlar. Bizim vatandaşlardan istediğimiz, sera atıklarını gelişigüzel dökmesinler. Çünkü hepimiz bu ilçede yaşıyoruz ve çocuklarımıza bırakacağımız en güzel hediye yaşanabilir, temiz bir çevre olacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı