1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları

Uuml;nye'de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları
1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları
GİRİŞ 01.07.2015 17:50 GÜNCELLEME 01.07.2015 17:50

Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Ünye Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilerek 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Bayramı ile Türk milletinin denizlerde egemenlik hakkını kazandığını, bu faaliyeti Denizcilik Bayramı olarak kutlamaya başladığını belirtti.

Toplumun çoğunluğu tarafından tanınıp bilinmeyen Kabotaj Bayramı'nın daha etkin kutlanması ve anlatılması gerektiğini ifade eden Uzunoğlu, "Deniz sevgisi ve kültürünün oluşturulması, denizcilik açısından zengin potansiyele sahip Türkiye denizciliğinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Türkiye'nin dünya denizciliğinde hak ettiği yere ulaştırılması, denizcilik, deniz turizmi, gemi inşa ve tersanecilik, deniz taşımacılığı gibi konularda tüm arkadaşlarımızın bilinçlendirilmesi, denizcilerimizin önemlerinin daha iyi kavranması gerekmektedir" diye konuştu.

Ardından ilçe protokolü ve TCG Kemal Reis Fırkateyni personeli, denize açılarak şehit denizciler anısına suya çelenk bıraktı. Program Ünye Müftüsü Vedat Başsan'ın denizci şehitler için okuduğu Kur'an tilaveti ve duayla sona erdi.

Programa, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Çoşkun, Ünye Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, 1 Temmuz Kabatoj Bayramı dolayısıyla Ünye'ye gelen TCG Kemal Reis Fırkateyni Gemisi komutan ve personelleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor