Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

AK Parti Nazilli Gençlik Kolları üyeleri, Çin'in Sincan Özerk bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine yönelik saldırıları kınadı

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
GİRİŞ 01.07.2015 17:53 GÜNCELLEME 01.07.2015 17:53

AK Parti Nazilli Gençlik Kolları üyeleri, Çin'in Sincan Özerk bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine yönelik saldırıları kınadı.

İstasyon Meydanı'nda başlayan ve Belediye Meydanı'nda son bulan tepki yürüyüşüne yaklaşık 100 kişi katıldı.

AK Parti Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Ufuk Özder, yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca Türk ve İslam sancağının dalgalandığını ve dalgalanmaya devam edeceğini söyledi.

Soydaşların katledilmekte olduğunu ifade eden Özder, şöyle konuştu:

"Şimdi Doğu Türkistan'da insanlar, Kur'an okuduklarında dayak yiyor. Kur'an öğrenmek isteyenler hapse giriyor. Doğum olmadan yasaklarla karşılaşılıyor. Kendi dillerini ve tarihlerini öğrenme hakları yok. İstedikleri üniversiteye girmek, istedikleri işte çalışmak onlar için hayal olmuş. Hayatlarının her aşamasında kimlikleri soruluyor. Suçları bir hak talep etmekse bunun bedelini fazlasıyla ödüyorlar. Hesapsızca işkence görüyor, hapislerde ölüme terk ediliyorlar. 22 Haziran'da 28 Uygur Türkü Kaşgar'da acımasızca katledildi. Tek suçları Türk, dinine ve geçmişine bağlı olmaktı. Bu katliama hiç bir insan hakları örgütü ve demokrasi aşığı olduğunu söyleyen kurumlardan tepki gelmedi. Her platformda mağdurları savunacağız."

Grup basın açıklamasının ardından sloganlar atarak dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun