"Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi"

Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada Denizli'den dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

"Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi"
"Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi"
GİRİŞ 01.07.2015 17:56 GÜNCELLEME 01.07.2015 17:56

Denizli'den "Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi" kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Türkiye ile Avrupa Birliği'nin mali işbirliği kapsamında finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın faydalanıcısı olduğu "Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi"nde derece alan öğrenciler için Valilik Konferans Salonunda tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, toplumun AB'nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamayı hedefleyen projede, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin AB konusundaki farkındalıklarını etkin ve eğitsel yolla artırmayı amaçladığını belirtti.

Proje kapsamında Türkiye çapında 7. sınıf öğrencileri için resim, 8. sınıf öğrencileri için slogan ve 9. sınıf öğrencileri için kısa öykü yarışmaları düzenlendiğini ifade eden Oğuz, AB Bilgi Merkezi bulunan 21 ilde 10. sınıflar arası bilgi yarışmaları düzenlendiğini, Denizli'yi Ankara Bilgi Yarışması finalinde Sarayköy Anadolu Lisesi'nin temsil ettiğini kaydetti.

"Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi" resim kategorisinde Ankara finalinde Ekrem Başer Ortaokulu öğrencisi Esra Yatkın, Türkiye birinciliği kazanırken, ülke genelinde düzenlenen bilgi yarışması, kısa öykü, resim ve slogan yarışmasında Denizli'den dereceye giren öğrenciler, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ve diğer protokol üyeleri tarafından madalya ve bisikletle ödüllendirildi.

Törene, Vali yardımcıları Ali Cergibozan, Ali Şanlıer, veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı