GÜ'de yeni doktora ve yüksek lisans programları açıldı

Gümüşhane Üniversitesi'nde (GÜ) yeni doktora ve yüksek lisans programları açıldı.

GÜ'de yeni doktora ve yüksek lisans programları açıldı
GÜ'de yeni doktora ve yüksek lisans programları açıldı
GİRİŞ 01.07.2015 17:57 GÜNCELLEME 01.07.2015 17:57

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, yeni bölüm ve program açılmasında bölgesel, ulusal potansiyel ve ihtiyaçları göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Lisans düzeyinde etkin eğitim, öğretim ve personel altyapısı oluşturduklarını vurgulayan Günaydın, "Yüksek lisans ve doktora programlarıyla büyük ve köklü üniversite olma hedefimize hızla ilerliyoruz. Üniversitemizin kuruluşundan itibaren bütün kararlarımızı, bilimi esas alarak verdik. Bu nedenle, 7 yıllık bir üniversite olmamıza rağmen bölgemize ve ilimize ilkleri armağan edebiliyoruz" dedi.

Günaydın, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde afet yönetimi doktora programı ile Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde gıda ve matematik mühendisliği tezli yüksek lisans programlarının YÖK tarafından kabul edildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yeni yüksek lisans programlarımız ile önemli bir mesafe daha almış olduk. Özellikle afet yönetimi doktora programının üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum. ABD ve Avrupa ülkelerinin bir çok üniversitesinde popüler bir bölüm olarak yer alan afet yönetimi doktora programını Gümüşhane Üniversitesi olarak ilk biz açmış olduk."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız