Manisa'dan kısa kısa

Saruhanlı'nın 13 mahallesi, 70 mobese kamerasıyla gözetlenecek

Manisa'dan kısa kısa
Manisa'dan kısa kısa
GİRİŞ 01.07.2015 18:00 GÜNCELLEME 01.07.2015 18:00

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, ilçedeki mahallelerin kurulan güvenlik kameraları sayesinde 24 saat izleneceğini açıkladı.

Başkan Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki asayişin tesis edilmesinde güvenlik güçlerine katkıda bulunmak amacıyla belde vasfından mahalleye dönüşen 13 yerleşim birimine 70 güvenlik kamerası taktırıldığını kaydetti.

İlçenin 13 mahallesinde İlçe Jandarma Komutanlığı'nca belirlenen yerlere güvenlik amaçlı izleme ve kayıt yapabilen kamera sistemi kurduklarını anlatan Başkan Yaralı, sistemin yaklaşık 180 bin liraya mal olduğunu dile getirdi.

Yaralı, "Hem mala hem cana karşı etkili bir yöntem olan, son yıllarda şehir merkezlerimizde uygulamaya konulan güvenlik sistemleri Saruhanlı'nın mahallelerinde de hayata geçiriliyor. Güvenlik kameralarının suç ve suçluyla mücadelede çok büyük katkıları olacak. Böyle bir sistemin kurulmuş olması caydırıcı bir etki yapacaktır" diye konuştu.

Yunusemre'de kilitli parke taşı üretimi

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kilit parke taşı üretiminin yapıldığı belediyeye ait Yuntaş AŞ'de incelemelerde bulundu.

MAYEB AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kadıoğlu, Başkan Çerçi'ye günlük 2 bin 500 metrekare taş üretimi ile bölgenin en büyük taş üretim fabrikası olduklarını söyledi.

Bu sezonda ilçede 300 bin metrekare kilit parke taşını döşemeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Çerçi, "Kış aylarının başlarına kadar, yani sezon da inşallah 300 bin metrekare kilit parke taşını döşemiş olacağız. Bölgemizde bu kapasitede başka bir parke taşı fabrikası yok. Kapasitelerde hızla artırıldığı için arkadaşlar yoğun bir çalışma içerisine girdiler. Kapasite artınca mevcut fabrika stok alanı da az gelmeye başladı. Bununla ilgili de arkadaşlar gerekli çalışmaları yapacaklar ve bu sıkıntı da ortadan kaldırılmış olacak" diye konuştu.

Sıcak havalar yüzme kurslarına ilgiyi arttırdı

Salihli Yüzme İhtisas Spor Kulübü Başkanı Adnan Türkay, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle öğrencilerin yüzme kurslarına yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Kulübün tesislerinde yüzme kurslarının başladığını belirten Türkay, "Son birkaç gündür hava sıcaklıklarında ani yükselişler oldu. Bir de okulların tatil edilmesi ile birlikte öğrenciler yüzme kurslarına ilgi göstermeye başladı. Şu anda kulübümüzde hafta içi 2 gün ve 1,5 saat boyunca yüzme kursları veriliyor. Kurslar 4 haftada tamamlanacak" dedi.

Saruhanlı'nın vergi rekortmenleri açıklandı

Saruhanlı Vergi Dairesi Müdürü Sevgi Varışlı, ilçede 2014 yılında gelir ve kurumlar vergisi alanında en yüksek vergi veren kişi ve kurumları açıkladı.

Kurumlar vergisinde Özgür Tarım Ürünleri AŞ'nin birinci olduğunu ifade eden Varışlı, ikincinin ismini açıklanmasını istenmediğini, Reyka Konservecilik Ve Tarım Ürünleri AŞ'nin ise üçüncü olduğunu bildirdi.

En yüksek kurumlar vergisi matrah beyanında bulunan Özgür Tarım Ürünleri AŞ ile en yüksek gelir vergisi matrah beyanında bulunan Bülent Olçum'a ve sıralamaya giren diğer tüm mükelleflere çalışmalarında başarılar dileyen Varışlı, kişi ve kurumların şubat ayının son haftasında düzenlenecek Vergi Haftası etkinliklerinde ödüllendirileceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı