Tekirdağ'da 121 işçi, kimyasal madde kokusundan etkilendi

Tekirdağ Valisi Salihoğlu: - "Fabrikadaki 121 işçinin tamamı, bazıları çok bazıları az olmak üzere kokudan etkilenmiş. Şu an için hayati tehlikesi olan kimse yok"

Tekirdağ'da 121 işçi, kimyasal madde kokusundan etkilendi
Tekirdağ'da 121 işçi, kimyasal madde kokusundan etkilendi
GİRİŞ 01.07.2015 18:46 GÜNCELLEME 01.07.2015 18:46

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, elektrik tesisatı malzemeleri üreten bir fabrikada, kimyasal madde kokusundan etkilenen 121 işçi tedavi altına alındı.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçilerin fabrikaya dışarıdan gelen bir gaz bulutundan etkilendiğini söyledi.

"Fabrikadaki 121 işçinin tamamı, bazıları çok bazıları az olmak üzere kokudan etkilenmiş. Şu an için hayati tehlikesi olan kimse yok" diyen Salihoğlu, işçilerin bir bölümünün Muratlı ve Tekirdağ'daki devlet hastanelerine kaldırıldığını ifade etti.

İşçilerin büyük kısmının ayakta tedavi edildiğini aktaran Salihoğlu, şunları anlattı:

"Etkilenen işçilerden 53'ü kendi imkanlarıyla ve ambulanslarla Muratlı Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış. Bunların büyük bir kısmı hastanede ayakta tedavi edildi ve gerekli tahlilleri yapılıyor. İşçilerden hamile bir kadın ve astım rahatsızlığı olan bir kişi de daha iyi tetkik için Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Fabrikadaki diğer işçiler de özel olarak gelen sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi ve gerekli müdahaleler yapıldı."

Salihoğlu, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin, fabrikada gerekli araştırma ve çalışmayı başlattıklarını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!