Hakkari'de iki askerin şehit olması

Asker arkadaşını düştüğü çaydan kurtarmak isterken şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Zafer Çan'ın cenazesi, memleketi Tekirdağ'da toprağa verildi

Hakkari'de iki askerin şehit olması
Hakkari'de iki askerin şehit olması
GİRİŞ 01.07.2015 19:55 GÜNCELLEME 01.07.2015 19:55

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, çaya düşen arkadaşını kurtarmak isterken şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Zafer Çan'ın cenazesi, Tekirdağ'ın Saray ilçesinde defnedildi.

Şehit Zafer Çan'ın cenazesi önce ilçeye bağlı Sefaalan köyündeki babaevinin bahçesine getirildi. Şehidin annesi Selime, babası Ayhan ve kız kardeşi Müge Çan, cenazeye sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze daha sonra köy camisine götürüldü. Camideki törene, Zafer Çan'ın (23) ailesi ve yakınları ile Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze, kılınan cenaze namazının ardından askeri bando eşliğinde köy mezarlığına götürülerek aile kabristanında defnedildi.

Şemdinli'ye bağlı Derecik beldesi Yeşilova köyü civarında, Yeşilova Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'na bağlı birliklerin rutin faaliyeti sırasında yüzünü yıkamak için Hacıbey Çayı'na inen Er Coşkun Sekmen (21), dengesini kaybederek çaya düşmüş, onu kurtarmak için Piyade Uzman Onbaşı Zafer Çan da suya girmişti. İki asker akıntıya kapılarak şehit olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!