Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Ereğli'de yüzme, kürek çekme, yağlı direğe tırmanma, halat çekme yarışları yapıldı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı
GİRİŞ 02.07.2015 00:41 GÜNCELLEME 02.07.2015 00:41

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında çeşitli yarışmalar yapıldı.

Bozhane mevkisinde yapılan kutlamalar, Ereğli Belediyesi Folklor ekiplerinin gösterisi ile başladı. Etkinliklerde yüzme, kürek çekme, halat çekme ve yağlı direğe tırmanma yarışları gerçekleştirildi.

Yağlı direğe tırmanma yarışmaları öncesi Türk bayrağının alınması için konulan 5 bin liralık ödülü beğenmeyen yarışmacılar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile pazarlık yaptı. En son 8 bin liraya çıkan ödülü kabul etmeyen yarışmacılar, ödülün 10 bin lira olmasında ısrar etti. Yarışmacılar, 10 bin lirayı kabul etmeyen Uysal'a tepki gösterdi.

Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ile Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kutlama alanından ayrıldı.

Daha sonra aralarında yarışmacıların da bulunduğu kalabalık grup, yağlı direkte bulunan Türk bayrağını aldı.

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl da aynı sorunların yaşandığını, Türk bayrağını almak için istenen ödülün verilmediğini öne sürerek, "Yarışmacılar da bayrağı orada bırakmak istemediler. Arkadaşlarımız direğe çıkarak Türk bayrağını aldılar, bu olayların da neden buraya geldiğini anlamadık" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor