Suriye'deki iç savaş

Ccedil;özüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği Genel Başkanı Ercan Ezgin, "DAEŞ'in Kobani saldırılarında halen de Türkiye'den yardım aldığını veya Türkiye topraklarından geçtiğini elde bir delil olmadan ileri sürmek ne vicdanla ne de akılla bağdaşmaktadır" dedi.

Suriye'deki iç savaş
Suriye'deki iç savaş
GİRİŞ 02.07.2015 00:45 GÜNCELLEME 02.07.2015 00:45

Ezgin, yaptığı yazılı açıklamada, Ortadoğu'daki bölgesel güç ve dengelerin şiddet ve tehdit ile değiştirilmeye çalışıldığını ifade ederek, yüzyıllardır tarihsel bağlar içinde yaşayan halkların etnik ve mezhep temellerde ayrıştırılarak, düşmanlaştırılarak, "böl, parçala, yönet" politikasının güdüldüğünü ifade etti.

Ezgin, İsrail ve ABD'nin bu politikalarını gerçekleştirmek için DAEŞ'i kullandıklarını savundu. DAEŞ'in elindeki ağır silahların ABD ve İngiltere menşeili olduğunu ileri süren Ezgin, "Başını ABD’nin çektiği uluslararası koalisyonun hedefi DAEŞ'i bitirmek değil, zaten DAEŞ'i bir yılan gibi ortalığa salanlar da onlardır. Her şeyden önemlisi, Batı’nın taşeron örgütü IŞİD’in temel hedefi, 21.yüzyıla ve Ortadoğu’ya damgasını vuracak, bu coğrafyanın ve medeniyetin dünya sahnesine çıkaracağı, Osmanlı'dan sonra tarihteki ilk Müslüman bir süper güç olma potansiyeline sahip Kürt-Türk ittifakını engellemektir" ifadelerini kullandı.

Kürt ve Arap yaralıların Türkiye'de tedavi edildiklerini, Kobani'nin düşmemesinde Türkiye'nin peşmerge ve ÖSO'ya kendi topraklarında geçmelerine müsaade etmesiyle mümkün olduğunu aktaran Ezgin, şunları kaydetti:

"DAEŞ'in Kobani saldırılarında halen de Türkiye'den yardım aldığını veya Türkiye topraklarından geçtiğini elde bir delil olmadan ileri sürmek ne vicdanla ne de akılla bağdaşmaktadır. PYD'nin baskı ve tehdidiyle yerlerinden sürülen binlerce Arap, Türkmen ve hatta dindar Kürtlerin olduğu iddiaları da yoğun bir şekilde dile getirilmektedir. Kürt nüfusunun çok az olduğu bölgelerin ele geçirilmesi sonucu ortaya çıkan demografik şekli değiştiren Arap ve Türkmen göçleri de bu iddiaları güçlendirmektedir. Suriye'yi ve Orta Doğu'yu büyük oyundan ve fitneden kurtaracak olan ülkelerin bütünlük içinde halkların hür ve kardeşçe yaşayacağı bir ortamı yaratmaya çalışmaktır. Bölünen ve parçalanan ülkeler küçük küçük lokmalara dönüşüp, tarihten bir bir silinmeye veya kukla yönetimler olmaya mahkum olacaklardır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı