Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar Kahramanmaraş'ta protesto edildi.

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
GİRİŞ 02.07.2015 00:53 GÜNCELLEME 02.07.2015 00:53

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahramanmaraş Şubesi öncülüğünde teravih namazı sonrası Ulu Cami önünde toplanan grup "Zalimler için yaşasın cehennem" ve "Müslüman uyuma, Doğu Türkistanlı kardeşlerini duanda unutma" yazılı dövizlerle Çin aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan AGD Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Bolat, 66 yıldır Çin yönetimi işgali altındaki Doğu Türkistan'da, Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin devam ettiğini söyledi.

İşgalci Çin yönetiminin, Müslümanlara yönelik baskıların artırmasında özellikle ramazan ayını seçmesinin, Müslüman halkı provoke etmeye yönelik olduğuna dikkat çeken Bolat, şöyle konuştu:

"Provokasyonların amacı, Doğu Türkistan'ın Müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır. Oysa gerçekte olan işgalci Çin polisinin 'dur' ihtarı bile vermeden Müslümanları vurup öldürmesidir. Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına izin verilmemektedir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kur'an ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin, insan ve hak özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır. Orada olan olayları dünya kamuoyuna aktaracak tarafsız basın ve gazetecilere ihtiyaç vardır."

Grup, okunan duanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?