Süleymaniye Vakfı: Fazla oruç tutuyoruz

1 saat 12 dakika fazla oruç tutulduğunu ifade eden Süleymaniye Vakfı, Diyanet'e 'vebale giriyorsunuz' diyerek mektup yazdı.

Süleymaniye Vakfı: Fazla oruç tutuyoruz
Süleymaniye Vakfı: Fazla oruç tutuyoruz
GİRİŞ 02.07.2015 09:52 GÜNCELLEME 02.07.2015 10:03
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Süleymaniye Vakfı, Diyanet’e mektup yazarak, “Takviminizde seher vakti yani fecr-i kâzib yer almadığı için ramazan boyunca sahur yemeğini gecenin ortasında yedirerek insanların hem sağlığını tehlikeye atıyor hem de sabah namazını yanlış zamanda kıldırarak vebale giriyorsunuz” dedi.

Mektupta, gecenin bölümlerini dikkate almayan Diyanet’in, takvimin özellikle 45 derece enlemin kuzeyinde yaşayan Müslümanların orucunu ve namazını büyük bir sıkıntı kaynağı haline getirdiği öne sürüldü.

Vakfın başkanı ilahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, Türkiye ’de her gün fazladan 1 saat 12 dakika oruç tutulduğunu savunarak, şunları söyledi:

Diyanet saati, sahuru 1 saat 12 dakika erken bitiriyor. Nedeni Diyanet takviminin, astronomların yıldız gözlemi için belirlediği vakti esas alması. Sahur yemeği yenecek vakitte insanlara oruç tutturulmakta, sabah namazı da yanlış zamanda kıldırılmaktadır

YORUMLAR 82
  • Fevzi 8 yıl önce Şikayet Et
    imsak vaktinin hatalı olduğunu yıllar öncede biliyorduk diyanetin büyük hatasından geri dönmemesi de cabası. İmsaklarınızı diyanete göre yapın güvenmiyorsanız ama sabah namazlarınızı 1 saat sonra kılın o namaz gece namazı olur. diyanetin imsak vakti namaz vakti değildir bu net.
    Cevapla
  • Bedrettin 8 yıl önce Şikayet Et
    Abi kesinlikle vakit hatalı diyanetin yani mümkün değil kapkaranlık hava akıl işi değil zaten. Hoca haklı fazla oruç tutuyoruz hadi onu geçtim sabah namazını vakti kesinlikle o vakit değil . Akıl var mantık var ya.
    Cevapla
  • Mikail Altın 8 yıl önce Şikayet Et
    imsak vaktinde hata olduğunu bende tahmin ediyordum. çünkü hava çok karanlık oluyor. galiba bakara suresinde bundan bahsediyordu bunun için uzman olmana gerek yok Allah yolu ayetinde göstermiş. Diyanet oruc vaktini değil sabah namazı saatini düzeltmeli insanlar gece namazı kılıyor sabah namazı değil.
    Cevapla
  • memoli 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeter be hoca her ramazan ayni nakarat .insanlarin icine fitne dusunruyon
    Cevapla
  • Aykut 8 yıl önce Şikayet Et
    Abdülaziz Hoca bu konuda tam destek vermek lazım. Söyledikleri doğrudur ve Bakara 187. ayetle uygunluk arz etmektedir. Allah teala şöyle buyuruyor: Şafağın kara çizgisi ak çizgisinden, sizce, tam seçilinceye kadar yiyin için. Sonra orucu akşama kadar tamamlayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı