Samsun'da heyelan nedeniyle 25 konut ve 16 ahırın tahliyesi yapıldı

AFAD İl Müdürü Koparmal: "Altı ay içinde 7 ilçede 25 konut ve 16 ahır heyelan nedeniyle tahliye edildi"

Samsun'da heyelan nedeniyle 25 konut ve 16 ahırın tahliyesi yapıldı
Samsun'da heyelan nedeniyle 25 konut ve 16 ahırın tahliyesi yapıldı
GİRİŞ 02.07.2015 10:33 GÜNCELLEME 02.07.2015 10:33

Samsun İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Erkan Koparmal, "Altı ay içinde 7 ilçede 25 konut ve 16 ahır heyelan nedeniyle tahliye edildi" dedi.

Koparmal, AA muhabirine, son aylarda etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle 7 ilçede heyelanlar meydana geldiğini söyledi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre Samsun'un ocak ile haziran ayları arasında toplam 494.2 milimetre yağış aldığına işaret eden Koparmal, "Etkili olan aşırı yağışlar ve kar erimeleri neticesinde bir çok ilçemizde heyelanlar meydana gelmiş ve artarak devam etmiştir. Meydana gelen ve gelmesi muhtemel heyelan olaylarının yerinde incelemeleri neticesinde çok sayıda konut ve ahırın tahliyesi tarafımızca uygun görülmüştür. Buna göre Ayvacık'ta 2 konut ve 2 ahır, Bafra'da 1 konut, Canik'te 5 konut ve 3 ahır, Çarşamba'da 3 konut ve 3 ahır, İlkadım'da 1 konut, Tekkeköy'de 10 konut ve 5 ahır, Yakakent'te 3 konut ve 3 ahır olmak üzere olmak üzere 7 ilçede toplam 25 konut ve 16 ahırın tahliye edilmiştir" diye konuştu.

Etkili olan aşırı yağışlar ve kar erimelerinin zeminin duyarlılığını bozduğunu ve kısa süreli lokal yoğun yağışların yeni heyelanlara sebebiyet verdiğini vurgulayan Koparmal, "Bu nedenle, aşırı yağış kaynaklı meydana gelebilecek olumsuzluklara, özellikle bu aylarda heyelanlara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Yapılarında hasar, zeminde çatlama veya oturma gözlemlendiği takdirde kurumuza ivedi haber verilmesi can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir" ifadesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak