Kamer Genç son dakika sağlık bilgisi 20.07.2015

CHP'nin eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Kamer Genç son dakika son sağlık durumu nedir

Kamer Genç son dakika sağlık bilgisi 20.07.2015
Kamer Genç son dakika sağlık bilgisi 20.07.2015
GİRİŞ 20.07.2015 14:09 GÜNCELLEME 20.07.2015 14:10
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kamer Genç neden hastaneye kaldırıldı? Kamer Genç'in sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.Kamer Genç son dakika son sağlık durumu bilgileri ve tüm detaylar haber7.com'da. CHP'nin eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç, pankreas kanseri teşhisi nedeniyle uzun bir süre Amerika'da tedavi görmüştü.

Son seçimlerde sağlık sorunları dolayısıyla aday gösterilmeyen Kamer Genç'in, özel bir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Genç'in sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtiliyor.

Kamer Genç'ten kötü haber

CHP'nin eski milletvekili Kamer Genç yeniden hastaneye kaldırıldı. İşte Kamer Genç'in sağlık durumu...

CHP'nin eski milletvekili Kamer Genç, bugün yeniden hastaneye kaldırıldı. Genç, ABD'de gördüğü tedavinin ardından Ankara'ya gelmiş, burada da bir süre kontrol amaçlı hastaneye yatırılmıştı.

Ankara'da geçen hafta hastaneden çıkan Genç, kendisini merak edenlere evinden "iyiyim" mesajı göndermişti. Ankara'daki evinde gazetecileri ağırlayarak, "siyaseti yakından takip ediyorum" da diyen Genç'in, bugün yeniden hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı.

MHP'Lİ TÜRKKAN'DAN GENÇ'E ZİYARET

Genç'in yeniden hastaneye kaldırıldığı da, MHP eski Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Twitter'da paylaştığı bir mesajla ortaya çıktı.

Genç'i evinde ziyaret etmek için bir günlüğüne Ankara'ya gelen Türkkan, TBMM'de aynı dönemde, farklı partilerde vekillik yaptığı Kamer Genç'in hastaneye kaldırıldığını öğrenerek, ziyareti hastanede gerçekleştirdi.
Türkkan, Twiter hesabından Genç'le birlikte bir fotoğraf ve şu mesajı paylaştı;

"Tunceli'nin yetiştirdiği siyaset adamı, her şartta Türk olduğunu haykıran Kamer Genç'i ziyaret için Ankara'dayız."

KAMER GENÇ KİMDİR

Kamer Genç, Türk siyasetçi. 18, 19. dönem SHP, 20. ve 21. dönem DYP, 23. ve 24. dönem CHP Tunceli TBMM milletvekilidir.

1940'da Tunceli'nin Nazimiye ilçesine bağlı Ramazanköy'de doğdu. Fakir bir Alevî [1][2] ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kamer Genç'in babası Ali Genç yazları İstanbul Silahtarağa'da amelelik yapmaktaydı. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdi. 1960'da Ankara'da Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi.

Ancak okulun tamirata alınması nedeniyle öğrenimine bir süre Tunceli Lisesi'nde devam etmek zorunda kaldı. Ardından Maliye Okulu'na geri döndü. Bir yandanda babasının yanında çalışıyordu. Bu dönemde kardeşi Hıdır kızamık hastalığından yaşamını yitirdi.

1966'da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni (Şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj da yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı.

1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazanan tek isim oldu.[kaynak belirtilmeli] 1974-1976 yılları arasında Paris'te bulundu. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı.

Danıştay'daki görevi 12 Eylül'ün ardından son bulan Genç, 1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne ve Başkanlık Divanı kâtip üyeliğine seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Ama Danışma Meclisi'nde adaylığı veto edildi. 1983-1987'de mali müşavirlik yaptı.

Ardından 4 dönem milletvekili seçildi. 1993'ten 1995'e kadar, 1996'dan 1999'a kadar ve 2001-2002 arası TBMM Başkanvekilliği yaptı.

Ardından 2002 seçimlerinde DYP'nin barajın altında kalması dolayısıyla milletvekili seçilemedi. 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçilmiştir. 1 Haziran 2010 tarihi ile birlikte eski partisi CHP'ye geri dönmüştür. Halen milletvekilliği devam etmektedir.

1966'da Danıştay sınavını kazanınca köyüne dönerek, ilkokuldan beri tanıdığı ve Tunceli Lisesi'nde beraber okuduğu Sevim Genç'i ailesinden istetti; Sevim Genç'in babası durumu olumsuz karşıladı.

Ankara Solfasol köyünde öğretmenlik yapmakta olan Sevim Genç, babasının olumsuz görüşlerine karşın Kamer Genç'in evlilik teklifini kabul etti. 1967 yılında evlendiler. Seçkin ve Seçil isimli iki çocukları oldu. Kamer Genç iyi düzeyde Fransızca bilmektedir.

YORUMLAR 16
  • osman uenlue 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun kamer genc gibi insanlar bize her zaman lazim gecmis olsun
    Cevapla
  • Çok hoş bir manzara 8 yıl önce Şikayet Et
    valla artık oradada çiçekleri sularsın.
    Cevapla
  • kadir tartar 8 yıl önce Şikayet Et
    yaşar nuri gibi olmuş...
    Cevapla
  • eski chp li 8 yıl önce Şikayet Et
    canvermek zoriş hele hele sen
    Cevapla
  • elvan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcın olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?