İHH yetimlerin yüzünü güldürdü

İHH Vakfı öncülüğünde 12 farklı ülkeden 36 yetim çocuk, İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını gezmek için bir araya geldi.

İHH yetimlerin yüzünü güldürdü
İHH yetimlerin yüzünü güldürdü
GİRİŞ 02.07.2015 15:45 GÜNCELLEME 02.07.2015 15:45

İHH İnsani Yardım Vakfı ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) kabulüyle ramazan ayının 15. günü, tüm dünyada "Dünya Yetimler Günü" olarak kutlanıyor.

12 ÜLKEDEN 36 YETİM ÇOCUK

Yetimler günü dolayısıyla İHH'nın öncülüğünde Kırgızistan, Tunus, Filistin, Suriye, Pakistan ve Doğu Türkistan'ın da aralarında bulunduğu 12 ülkeden 36 yetim çocuk, İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını gezmek için Türkiye'ye geldi.

Vakfın genel merkez binasında basın açıklaması yapan İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, dünyada 200 milyonu aşkın yetim çocuğun bulunduğunu, bu rakama Myanmar, Afganistan ve Irak başta olmak üzere 52 ülkenin dahil olmadığını söyledi.

HER GÜN 10 BİN ÇOCUK YETİM KALIYOR

Batılı devletlerinin müslüman coğrafyasındaki yetim çocuklarına kayıtsız kaldığını iddia eden Yılmaz, "Neredeyse açık hava yetimhanesinde yaşıyor gibiyiz. Onları çok fazla görmüyor, gündem etmiyoruz ama dünyada neredeyse yarım milyara yakın yetim çocuğumuz bulunuyor. Bu çocukların yarısı, sokaklarda herhangi bir aile veya kurum yardımı olmaksızın yaşamak zorunda kalıyor. Her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor" diye konuştu.

İİT'nin, 52 İslam ülkesinde yetim çocuklarına yönelik bilgilendirme çalışmalarının yapılacağına dikkati çeken Yılmaz, Türkiye'de bine yakın il ve ilçe belediyelerinde yetim çocuklarla ilgili programların düzenleneceğini kaydetti.

Yılmaz, dünya ülkelerinin 2014 yılında 14 trilyon dolar silahlandırıldığını ve bu durumun da yetim ve muhacir çocukların sayısında artışa neden olacağını savundu.

"Her gün 22 bin çocuk açlıktan hayatını kaybediyor. Biz, bu dünyadan memnun değiliz" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İHH olarak bu sene 35 bin yetim çocuğumuza bayramlıklarını hediye ederek onlara bayram sevincini yaşatmış olacağız. Çeşitli hediyeler ve kırtasiye malzemeleriyle çocuklarımızı inşallah sevindirmiş olacağız. Dünya Yetimler Günü'nün bu yılki konusunu 'Yetimhanelerin ihyası' olarak belirledik. Bizler yetim yavrularımızın daha iyi şartlarda bakılması, maddi ve manevi ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından yetim çocuklar, İstanbul hakkındaki düşüncelerini basın mensuplarıyla paylaştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...