Teröristler, vatandaşa tehditle erzak aldırdı

Genelkurmay Başkanlığı, Hatay'da teröristlerin tehditle vatandaşlara erzak aldırdığını bildirdi.

Teröristler, vatandaşa tehditle erzak aldırdı
Teröristler, vatandaşa tehditle erzak aldırdı
GİRİŞ 02.07.2015 17:32 GÜNCELLEME 02.07.2015 17:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Geçen 29 Haziran günü saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist tarafından, Hatay Belen İlçesi kırsalında, 2 vatandaşa tehdit ile erzak temin ettirilmiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

SURİYE VE YUNANİSTAN'DAN RADAR TACİZİ

Açıklamada, eğitim ve devriye uçuşu yapan uçakların da Suriye ve Yunanistan tarafından taciz edildiği belirtilerek şunları kaydedildi:

"14 uçak ile Akdeniz'in uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edilmiştir. Bu uçuşlar esnasında, Yunanistan'ın Souda meydanından kalkış yapan ve anılan ülkeye ait iki adet F-16 uçağı tarafından, iki adet F-16 uçağımıza 21.000 feet irtifada; saat 15.22'de Kaş güneybatısında, 1000 feet teşhis mesafesinden daha fazla yaklaşarak 2 kez, saat 15.24'te Kaş güneyinde, 2 deniz mili geriden, 5 dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur. Yürürlükteki Angajman Kuralı gereği tacize, uçaklarımız tarafından aynı ile mukabele edilmiştir. 6 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu uçuşlar esnasında, Adana ve Gaziantep üzerinde hava muharebe devriye görevi icra etmekte olan 2 F-16 uçağımıza, Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından, 13.52-14.18 saatleri arasında toplam 5 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur."

SINIRLARDA 314 KİŞİ YAKALANDI

Genelkurmay Başkanlığı, açıklamanın devamında 260'ı Suriye sınırında olmak üzere kara sınırlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 314 kişinin yakalandığını ve bunlarla birlikte 1167 karton sigara, 29 adet bidon, 4 bin metre boru, 19 cep telefonu, 425 TL, 2 bin 300 Dolar, 500 Suriye Lirası, 819 adet büyükbaş/küçükbaş hayvan ele geçirildiğini belirtti.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • FATSALI 8 yıl önce Şikayet Et
    güvenlik güçleri ne iş yapar acaba
    Cevapla
  • ondan 8 yıl önce Şikayet Et
    bir daha gelirlerse vurun. meşru müdafaya girer.
    Cevapla
  • emre 58 8 yıl önce Şikayet Et
    hatay ne alaka lan şunlara bak ya tehditle erzak aldırıyorlar allahım yarabbim şunlara neden bir operasyon yapılmıyor bunlara neden bu kadar göz yumuluyor yeter yani varya bunların kökünü kurutacaksın
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hırsız<ların ve teröristlerin hepsini gebertin.Dersimi Atatürk boşuna yapmamış.Bunlar hain, hırsız bebek katili.
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Neden operasyon yapılmıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!