Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilciliği üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine yaptığı zulüm nedeniyle Çin yönetimini protesto etti.

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
GİRİŞ 02.07.2015 18:40 GÜNCELLEME 02.07.2015 18:40

Demokrasi Parkı'nda toplanan sendika üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde dövizler taşıyarak Çin aleyhinde sloganlar attı.

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz, yaptığı açıklamada, Doğu Türkistan'daki Müslümanlara sahip çıkmak, Çin zulmüne "Dur" demek ve Çin'e karşı boykot çağrısı yapmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Çin'in 1949'dan bu yana Müslümanlara baskı uyguladığını ve bu baskılarını son günlerde artırdığını belirten Deniz, "Türkistan'da ibadet etmek, oruç tutmak yasaklanmış durumda. Müslüman kadınlar taciz ediliyor ve keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kur'an eğitimi yasaklanmış durumda, 500 bin çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutulmaktadır" dedi.

Çin hükümetinin, farklı Türkçe lehçelerinde konuşan yerli halka, zorla Çince kullanmak zorunda bırakarak asimilasyon politikaları yürüttüğünü ifade eden Deniz, Uygur Türklerinin mal varlıklarına da keyfi bir şekilde el konulduğunu dile getirdi.

Dünyanın sesiz kalmasından dolayı Çin hükümetinin Müslümanlara kapalı devre zulümlerine devam ettiğine dikkati çeken Deniz, şöyle konuştu:

"Çin her güne yeni bir katliam ile başlamaktadır. Çin hükümetinin soykırıma dönüşen uygulamaları her yıl binlerce Müslümanın hayatını kaybetmesine yol açmaktadır. Dünya ile bağlarını keserek bu şekilde karantinaya alınması durumun vahamiyeti ile ilgili endişelerimizi artırmaktadır. Buradan Çin'e sesleniyoruz. Doğu Türkistan'a insanlık dışı baskı uygulamaktan, ümmeti yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeç."

Açıklamanın ardından grup, dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri