Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Siirt'te Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalar, "Doğu Türkistan"da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
GİRİŞ 02.07.2015 18:46 GÜNCELLEME 02.07.2015 18:46

Siirt'te, "Doğu Türkistan"da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

Memur-Sen Konfenderasyonuna bağlı sendikaların üyeleri, Memur-Sen Şube Başkanlığında toplandı. Sendika üyeleri taşıdıkları afiş ve pankartlarla bölgede Müslümanlara yönelik saldırılara dikkat çekti.

Burada grup adına basın açıklamasını yapan Memur-Sen İl Başkanı Murat Şeker, dünyanın sessizliğinden cesaret alan Çin'in her güne yeni bir katliam ile başladığını söyledi.

"Doğu Türkistan"daki Çin zulmüne dur demek için toplandıklarını ifade eden Şeker, "Kobani'de DAEŞ neyse Doğu Türkistan'da Çin odur. Selam Olsun Irak'a, Mısıra, Suriye'ye, Arakan'a ve Filistin'den Türkistan'daki Uygurlu kardeşlerimize. Lanet olsun emperyalistlerin uşağı faşist zalimlere" dedi.

Müslümanların haklarını savunmaktan geri durmayacaklarını dile getiren Şeker, şunları kaydetti:

"Artık zalimlerin mallarını satın almıyoruz. Yakın coğrafyamızdaki katliamları yakinen biliyoruz. Doğu Türkistan söz konusu olunca vicdanını duvara asanları kınıyoruz. Tüm dünya sussa da biz susmayacağız! Yeryüzünde tek başımıza bile kalsak mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Onların haklarını savunmaktan katiyen geri durmayacağız. Büyük Memur-Sen ailesi olarak biz var oldukça Doğu Türkistan zulmünü, Gazze katliamlarını, Suriye vahşetini, Mısır ve Arakan'da yaşanan hukuksuzlukları gözlerine sokmaya devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak