Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ferhan Yıldırım, Çin'de Uygur Türklerine yönelik saldırıları ve Doğu Türkistan'da yapılan zulmü kınadıklarını bildirdi.

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
GİRİŞ 02.07.2015 19:00 GÜNCELLEME 02.07.2015 19:00

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Doğu Türkistan'da öldürülen bir kadın Şam'da, İstanbul'da, Kudüs'te, Bağdat'ta, Diyarbakır'da öldürülmüştür" dedi.

Baskıların ramazan ayında artmasının halkı provoke etme amaçlı olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Mübarek ramazan ayında işgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskıcı uygulamaları, işkence ve öldürmeye kadar varabilmektedir. İşgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve tahakkümünü artırmasında özellikle ramazan ayını seçmesi Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir stratejidir. Provokasyonların amacı Doğu Türkistan'ın Müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır. Oysa gerçekte olan İşgalci Çin polisinin 'dur' ihtarı bile vermeden Müslümanları vurup öldürmesidir. İşgalci Çin yönetimi, Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmemektedir. Aynı şekilde namaz kılmalarına da müsaade etmemektedir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kur'an-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler