Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik saldırılar

Çanakkale'de Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından protesto düzenlendi

Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik saldırılar
Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik saldırılar
GİRİŞ 02.07.2015 19:43 GÜNCELLEME 02.07.2015 19:43

Ccedil;anakkale'de Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri, Çin'de Uygur Türklerine yönelik saldırılar ile Doğu Türkistan'da yaşananları protesto etti.

Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Özen, Saat Kulesi Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Müslüman Uygur Türklerinin, 257 yıldan bu yana Çin’e karşı büyük bir cesaret ve kahramanlık örneği göstererek direndiklerini söyledi.

Kutsal Ramazan ayında gönül rahatlığıyla iftar yapamadıklarını belirten Özen, "Türkistan’da Oruç tutmak da yasak. Başörtülü kadınlar taciz ediliyor, keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kuran eğitimi engelleniyor, 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor" diye konuştu.

Çin hükümetinin farklı Türkçe lehçelerinde konuşan yerli halkı Çince kullanmaya zorlayarak asimilasyon politikası uyguladığına işaret eden Suat Özen, bu hukuksuzluklara, zulümlere, yasaklara ve baskılara itiraz edenlerin evlerinden alındığını, demokratik eylem hakkını kullananların sokak ortasında öldürüldüğünü kaydetti.

Doğu Türkistan’da yaşananlara ilişkin “boykot" çağrısında bulunan Özen, şöyle konuştu:

"Çin, Doğu Türkistanlılara esir muamelesi yapmakta ve onlara türlü zulümleri reva görmektedir. Faşist Çin hükümeti, Doğu Türkistan’da Uygur nüfusunu azaltarak bölgeyi Çinlileştirmektedir. Susacak mıyız? Haydi ilk önce boykot ile başlayalım. Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. 'Çin malına hayır' diyerek, tepkimizi gösterelim, Doğu Türkistan’daki soydaşlarımıza faşist Çin zulmünü protesto için ve boykot için harekete geçelim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...