İzmir Valisi'nden 'canlı bomba' açıklaması

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir’in Gaziemir ilçesinde polis ekiplerince 12 kilo C4 patlayıcı ile yakalanan G.S. ile ilgili açıklama yaptı

GİRİŞ 03.07.2015 02:01 GÜNCELLEME 03.07.2015 02:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İzmir’in Gaziemir ilçesinde polis ekiplerince 12 kilo C4 patlayıcı ile yakalanan G.S. ile ilgili açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "İzmir’e geldikten sonra emniyet görevlileri tarafından takip edilen şüpheli G.S., polis ekiplerimizin başarılı operasyonu ile eylemini gerçekleştiremeden yakalanmıştır. Şüpheli şahıs askeri ve emniyet binalarını hedef almış" dedi.

Dün akşam saatlerinde polis ekiplerince, Gaziemir ilçesi Akçay Caddesi Sarnıç kavşağı yakınlarında minibüs içerisinde, G.S. isimli şüphelinin sırt çantasında 12 kilo C4 patlaycı ele geçirildi. Gözaltına alınan G.S. sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. 2010 yılında Kuzey Irak’a geçen G.S.’nin burada terör örgütü PKK’ya katıldığı ve burada patlayıcı madde eğitimi aldığı ileri sürüldü. Öte yandan G.S.’nin Suriye’de IŞİD’e karşı da savaştığı öğrenildi. Verem olan G.S.'nin, iddiaya göre 5 gün önce Türkiye’ye Mardin’den kaçak giriş yaptığı ve Gaziantep’ten otobüse binerek İzmir’e canlı bomba olarak geldiği ileri sürüldü. Birkaç gündür İzmir'in çeşitli noktalarındaki askeri ve emniyet bölgelerini gezen G.S.'nin bomba saldırısı için keşif yaptığı saptandı. Öte yandan G.S. ile irtibatta olan Suriyeli bir kişi polis ekiplerince yapılan operasyonla gözaltına alındı.

VALİ TOPRAK: "ŞÜPHELİYİ TAKİP EDİP YAKALADIK"

Yüklü miktarda bomba yakalanması ile ilgili İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde basın açıklaması yaptı. Emniyet mensuplarının şüpheliyi takip ettiğini dile getiren Vali Toprak, "Aydın’ın Söke ilçesinde yakalanan S.Ş. isimli örgüt mensubu ile birlikte keşif yapan, PKK terör örgütünün Suriye uzantısı olan PYD’nin askeri kanadı olan YPG mensubu G.S.’nin (30) eylem yapmak üzere Suriye’deki PYD kontrolündeki bölgeden İzmir’e 5 gün önce geldiği tespit edilmişti. Eylem amaçlı ilimize gelen G.S.’nin yakalanmasına yönelik İzmir Emniyet Müdürlüğü istihbarat ve terör birimlerinin koordinesinde il genelinde teyakkuza geçilerek yapılan çalışmalarda, ilimize geldikten sonra 3 gün boyunca askeriye ve emniyete ait bina ve tesislere yönelik eylem amaçlı keşif yürüttüğü tespit edildi. G.S.’nin Gaziemir Sarnıç bölgesinde bulunan ormanlık alan içerisine girmesi üzerine polis ekiplerimiz harekete geçerek ormanlık alanı çıkışında eylem yapabileceği ihtimaline karşı tertibat almıştır. Alınan tertibat sonrası G.S. minibüste yanında bulunan A.S. isimli şüpheli ile birlikte yakalanmıştır. G.S.’nin üst aramasında, 5 adet 1.5 litrelik pet şişeler içerisine basılı vaziyette 12 kilo plastik patlayıcı, 1 daet tabanca, 1 adet cep telefonlu bomba düzeneği, terör örgütü yönetimi tarafından masraflar için kendisine verilen bin 700 dolar, 240 lira ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Devam eden çalışmalarda şahsın ormanlık arazide sakladığı toprağa gömülü 5 adet ateşleyici kapsül ele geçirilmişti. G.S.’nin yakalanmadan önce ilimizde kaldığı adreste yapılan aramada PKK terör örgütünün sözde bayrağı ele geçirilirken PKK terör örgütüne yardım yataklık yaparak, ikametlerinde barındıran biri 18 yaşından küçük 8 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma devam ediyor" dedi.

Vali Toprak endişeye kapılacak bir durumu olmadığını, emniyet ve jandarma birimlerinin görevlerini yerine getirerek her türlü tehlikeyi önlediğini dile getirdi.

IŞID OPERASYONU

Öte yandan, Vali Mustafa Toprak geçtiğimiz Salı günü İzmir’de yapılan IŞİD operasyonları ile ilgili de açıklama yaptı. Vali Toprak, "Suriye'deki çatışma bölgeleri ile irtibatlı olarak IŞİD terör örgütünün amaç ve çıkarları doğrultusunda terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik yapılan operasyonda 7 kişi yakalanmıştır. Şüphelilerin IŞİD terör örgütünün fikir ve ideolojisi doğrultusunda ilimizde, Suriye’deki çatışma bölgelerine dönem dönem giderek bu bölgede terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilmiştir. Örgütün propagandasını yaparak örgüte eleman ve maddi kaynak temin etme, örgüte kazandırdığı şahısları sözde çatışma bölgelerine aktarma faaliyetlerinde bulundukları tespit edilmişti. Soruşturma devam etmektedir" dedi. 

YORUMLAR 4
  • kimyaser 8 yıl önce Şikayet Et
    Isidci bunlar
    Cevapla
  • yakup 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adamların çoğu mücahit , ışid'le felan alakası yok , tanımadığımız bi kaçının belki olabilir fakat çoğu Suriye'ye gidip muhaliflerin yanında ışid'e esed'e karşı savaşmış mücahitler.asıl işıd'ciler sebesteken bu tür adamların tutuklanması aklıma acaba yine paralel kumpas mı dedirtti ?
    Cevapla
  • muhterem 8 yıl önce Şikayet Et
    1 ay sonra salarsınız diğer gerçek suçlular gibi
    Cevapla
  • Hmm 8 yıl önce Şikayet Et
    istihbaratımızı tebrik ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...