Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Gümüşhane'de, Çin'in Müslümanlara yönelik uygulamaları teravih namazının ardından protesto edildi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
GİRİŞ 03.07.2015 00:24 GÜNCELLEME 03.07.2015 00:24

Gümüşhane'de, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamalar teravih namazının ardından protesto edildi.

Gümüşhane Milli İrade Platformu üyeleri, Zafer Meydanı'nda teravih namazının ardından toplanarak Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Platform adına basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen Gümüşhane Temsilcisi İsa Arslan, Müslüman Uygur Türklerinin toprakları ve vatanlarında şanlı direnişlerini 257 yıldan beri büyük cesaret ve kahramanlıkla sürdürdüklerini söyledi.

Müslüman Uygur Türklerinin bu kutsal mücadeleyi vatanları bağımsız olana kadar sürdürmeye azimli ve kararlı olduklarını belirten Arslan, "15 gündür Çinli faşist askerler bölgeyi tamamen kuşatma altına aldı. Yüreğimiz yaralı. Türkistan'da oruç tutmak da yasak. Başörtülü kadınlar taciz ediliyor, keyfi şekilde gözaltına alınıyor. Kur'an eğitimi engelleniyor, 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor" dedi.

Arslan, 15 günde Çin'in resmi verilerine göre onlarca, insan hakları kuruluşlarına göre yüzlerce Müslümanın yaşamını yitirdiğini, binlercesinin cezaevine konulduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kahrolsun faşist Çin, kahrolsun bu zulme gözlerini kapatanlar. Yardım kuruluşlarının dahi bölgeye girmesi engellenmekte, bölgeden sağlıklı haber alınamamaktadır. Doğu Türkistan söz konusu olunca vicdanını duvara asanları kınıyoruz. Tüm dünya sussa da biz susmayacağız. Yeryüzünde tek başımıza bile kalsak mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Onların haklarını savunmaktan katiyen geri durmayacağız. Bu zulme 'dur' demek için tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya, Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet ediyoruz."

Arslan, herkesi Çin mallarına yönelik kapsamlı boykota davet etti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, MHP İl Başkanı Ali Ateş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu ve platform üyelerinin katıldığı protesto, duanın ardından sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri