İHH'dan "Dünya Yetimler Günü" iftarı

İHH Afyonkarahisar Şubesi, "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla iftar programı düzenledi

İHH'dan "Dünya Yetimler Günü" iftarı
İHH'dan "Dünya Yetimler Günü" iftarı
GİRİŞ 03.07.2015 01:06 GÜNCELLEME 03.07.2015 01:06

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar Şubesince, "Dünya Yetimler Günü" nedeniyle iftar programı düzenledi.

Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki iftar öncesi yetimler için çeşitli gösteriler sunuldu, ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, Dünya İslam Teşkilatı ve İHH Vakfı olarak ortak alınan kararla 2 yıldır her ramazan ayının 15. gününü Dünya Yetimler Günü olarak kutladıklarını belirtti.

Afyonkarahisar'da dahil Türkiye'de 81 ilde ve birçok ilçede İHH temsilcilikleri bünyesinde iftar programı gerçekleştirildiğini belirten Ertürk, "Biz bu kapsamda bu programı önemsiyoruz. Yarınımızın teminatı olan gençlerimizi biz kutsal emanetler olarak görüyoruz. Bu emanetlere sahip çıkmayı da kendimize birinci vazife addediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise kardeşlik iftarının ikincisini, İHH Vakfı Şube Başkanlığı ile düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İHH'nın, kimin ihtiyacı varsa kimliğine, diline, dinine, ırkına bakmadan onun yanında olduğunu ifade eden Çoban, "Dünyanın neresinde ihtiyaç duyuluyorsa insanlarımız, doktorlarımız koşuyorlar. Tüm hayırseverleri ve mesleğinin isimsiz kahramanlarını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!