Şırnak'ta bir çocuğun ölümüne ilişkin dava

Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin davanın duruşması, 2 Ekim'e ertelendi

Şırnak'ta bir çocuğun ölümüne ilişkin dava
Şırnak'ta bir çocuğun ölümüne ilişkin dava
GİRİŞ 03.07.2015 01:30 GÜNCELLEME 03.07.2015 01:30

Cizre'de 14 Ocak'ta 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Kazanhan'ın ailesi, avukatları, bazı illerden gelen baro temsilcileri, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ve Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret katıldı.

Tutuklu polis memuru M.N.G. Ankara'dan, tutuksuz sanık polisler H.V, O.Ç, U.İ. ve G.T. ile tanık 6 polis ise Mardin adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, Kazanhan'nın arkadaşları ve aynı zamanda olayın görgü tanığı iki çocuk da mahkemede hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, 6 tanık polisle duruşmada hazır bulunan iki çocuğun ifadelerinin ardından, tutuklu sanık M.N.G’nin tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanık polisler H.V, O.Ç, U.İ. ve G.T. hakkındaki tutuklama talebinin reddine, duruşmanın 2 Ekim 2015'e ertelenmesine karar verdi.

Leyla Birlik, duruşma sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, adil ve adaletli bir kararın çıkmasını umut ettiklerini, davanın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?