Amerikalı Müslümanlardan Gülen'e İsrail tepkisi

ABD'ye yaşayan Müslümanlar, Shalom Hartman Enstitüsü'nün finanse ettiği Müslüman Liderlik İnisiyatifini eleştiren bir kampanya başlattı.

Amerikalı Müslümanlardan Gülen'e İsrail tepkisi
Amerikalı Müslümanlardan Gülen'e İsrail tepkisi
GİRİŞ 03.07.2015 08:10 GÜNCELLEME 03.07.2015 08:16
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Önde gelen Amerikalı Müslümanlar Gülen hareketiyle ilişkili ve Shalom Hartman Enstitüsü (SHI) tarafından finanse edilen Müslüman Liderlik İnisiyatifini (Muslim Leadership Initiative) eleştiren bir kampanya başlattı. "thepetittionsite.com" adlı sitede yayınlanan "Müslüman Liderlik İnisiyatifine Yönelik İlkeli Kritik" isimli dilekçe mektubunda inisiyatifin faaliyetlerinin durdurulması için imza isteniyor.

"BU MÜSLÜMANLARA İHANETTİR"
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; mektupta "Filistinlilere ve aynı zamanda Amerikalı Müslümanların adaleti için gerekli yüksek etik değerlere yönelik arzumuza karşı bir ihanet olarak gördüğümüz bu programın sonlandırılmasını istiyoruz" şeklinde belirtiliyor.

Müslüman Liderlik İnisiyatifi Kuzey Amerikalı Müslümanların Yahudilerin Yahudiliği, İsraili ve Yahudi kardeşliğini nasıl anladıklarını öğrenmeye davet eden bir program olarak tanımlarken, katılımcıları Filistinlilerle bir araya getirmeyi amaçladığını belirtiyor.

"BU KAMPANYA FİLİSTİLERLERDEN ÇOK SİYONİST GÜÇ YAPILARIYLA İLGİLİ"
Grup, İmam Abdullah Antepli ve Yossi Klein Halevi tarafından beraber yürütülen inisiyatifin 2014 yılında İsrail'in Gazze'ye yönelik 2.300 kişiden fazla can alan ve özellikle sivillerin hayatlarını kaybettiği saldırılarının ardından da faaliyetlerini devam ettirdiklerini ifade etti. Aralarında daha önceden bu programa katılmış fakat şu an inisiyatife karşı çıkan taraflar programın Filistinli insanların yaşadıklarından çok Siyonist güç yapılarıyla ilgilenmekle suçladı.

"GÜLEN CEMAATI MÜSLÜMANLAR ARASINDA AYRILIK YARATIYOR"
Ayrıca açıklama Müslüman Liderlik İnisiyatifi'ni Amerikan Müslüman cemaati içinde ayrılık yaratmakla da suçladı. Açıklamaya göre "Son yıllarda, bu programın Amerikan Müslüman toplulukları ve kuruluşları içinde nasıl çatlaklar açtığını gördük. Dahası program Amerikan Müslüman liderlerini araç olarak kullanarak Pakistan halkına uygulanan zulme karşı çıkmak yerine olayları daha da örtbas etmeye çalışmaktadır."

Grup ayrıca Shalom Hartman Enstitüsü başkanı Haham Donniel Hartman'ın 2014'teki Koruyucu Hat Operasyonu adıyla da bilinen Gazze Şavaşı hakkında yaptığı açıklamayı da eleştirdi.

İSRAİL'İN YAHUDİ PROPAGANDA ARACI
Hartman açıklamasında, "Biliyorum ki dini öğretilerimiz açısından güçlüyüz. Biliyorum ki, toplumumuz özünde ahlaki değerlere saygılı ve iyi kalpli ve ordumuz savaş alanı etiklerine olabildiğince bağlı. Biliyorum ki, Koruyucu Hat Operasyonu sadece çarpışmak zorunda olduğumuz bir savaş," şeklinde konuşmuştu.

Açıklama Müslüman Liderlik İnisiyatifi'ni Siyonizm ile İsrail'in Yahudiliği propaganda aracı olarak kullanmasını birbirine karıştırmakla suçlamış ve Filistin davası için farkındalık yaratmaya çalışan Yahudi grupları sürekli baltaladığını belirtmişti.

YORUMLAR 46
  • m.a 8 yıl önce Şikayet Et
    bütün bu olanlardan sonra buradan bir kez daha anlaşılıyor ki sadece ilim yetmiyor.bunun yanında birde edep lazım. ama malesef anlatamıyoruz.Rabbim göstermesin insanın hakikat penceresine gözünün kapanması ne korkunç. akıbet çooook önemli. dua etmek lazım. Efendim çok büyük bir alimdir bir bildiği vardır. dememek lazım. islam tarihini okuyun bunun gibi yüzlercesini görürsünüz. kardeşim islam tarihini çok okuyacağız yoksa iş kötü olur.aksi takdirde farklı güçlere tabii olursunuz.
    Cevapla
  • çobanoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    hoooooop bir dakika ne yani bu vatan hayinimi doğru yoksa tam bir terör ama yandı himmet parası ya ülkeyi haraca bağlamış ya ne garip azan bela"sını arayan da mevlasını bulur
    Cevapla
  • biryorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamdan nefret ediyorum Şerrinden korkmak lazın ne zaman nerde na yapacağı belli olmaz
    Cevapla
  • Basiret yahuu.. 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar, ABD dünyada mevcut tek süper güçtür doğru mu? Yahudiler ABD yönetimi ve dünya siyasetinde çok ettinliğe sahiptir.Doğru mu? Durum bu iken, ABD ve Yahudi lobisi, "islami hizmet hareketi" diye bir organizasyonu kendi ülkesi sınırlarında barındıracak ve dünyanın her yerinde okullar actıracak! Buna inanmak için ancak haşhaşi olmak lazım...
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    midemi bulandırıyor yüzüne bile bakasım gelmiyor,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...