İslam coğrafyası üzerinde tehlike çok büyük!

Mısır'da İhvan yalanlarıyla çıkarılmaya çalışılan iç savaş kurulan taşeron örgütlerle İslam ülkelerinin kaosa sürüklenişi! İşte o tehlikeler

İslam coğrafyası üzerinde tehlike çok büyük!
İslam coğrafyası üzerinde tehlike çok büyük!
GİRİŞ 03.07.2015 11:37 GÜNCELLEME 03.07.2015 11:51
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Tehlike çok büyük, farkında mısınız!" diyerek Mısır'da yaşanan gelişmeler üzerinden kaleme aldığı ve 'Orta Kuşak haritası' olarak tanımladığı İslam ülkelerinin nasıl çökertilmeye çalışıldığını anlattı. İsrail'in Ortadoğu'yu örgütler üzerinden nasıl işgale hazır hale getirildiğine vurgu yaptı. 

Mısır'da "Müslüman Kardeşler (İhvan)'in isyan çağrısı yapıyor ve silahlı mücadele başlatacak" yalanları ile Mısır'da iç savaş başlatılmak üzere. Peki, Mısır iç savaşını kim başlatacak? İç savaş dalga dalga nasıl yayılacak?

YENİ GRUPLAR NEDENİYLE İHVAN KIYAMA UĞRAYACAK

İhvan için ortaya atılan yalanda gerçeğin ortaya çıktığını ifade eden Karagül, "Sisi bunların hepsinin ötesinde bir cinayet figürü, bir faşist olarak öne çıkacak gibi. Ne kadar tahrik olursa olsun İhvan kendi söylemi üzerinden mücadeleye devam edecektir. Ancak bu süre içinde bazı yeni gruplar oluşacak ve bunlar askeri yönetimle savaşa girecektir. Bu durum, İhvan üyelerine yönelik geniş çaplı bir kıyımın gerekçesi olarak kullanılabilir. Ya da Mısır, Cunta yönetiminin de kontrol edemeyeceği bir iç savaşa sürüklenebilir" dedi. 

IŞİD TÜM İSLAM ÜLKELERİNDE ÖRGÜTLENİYOR

IŞİD'in sınırları aşan İslam dünyasını karıştıran bir örgüt haline getirildiğini vurgulayan Karagül, "11 Eylül saldırılarından hemen sonra El Kaide vardı. Şiddet ve korku olarak bütün dünyaya pazarlandı. Şimdi IŞİD ülkeleri, sınırları, bölgeleri aşan bir güce dönüştürülüyor. Tunus'tan Suriye'ye, Afganistan'dan Irak'a kadar her ülkede örgütleniyor, güç kazanıyor, yeni bir korku ve şiddet kimliği olarak dünyaya servis ediliyor" ifadelerini kullandı.

SİNA İSRAİL İŞGALİNE HAZIR HALE GELECEK

İsrail'in IŞİD gibi örgütler vasıtasıyla Sina Yarımadası'nın işgale hazır hale getirildiğini belirten Karagül, "Bu örgütler üzerinden ülkeler iç savaşlara sürükleniyor, etnik ve mezhep çatışmaları ihale ediliyor. Suriye artık böyle bir savaşa teslim olmuştur. Irak da öyle. Sırada Lübnan ve Ürdün olacaktır. Bir iki yıla kadar mezhep kimliği üzerinden ve yine örgütler vasıtasıyla Basra Körfezi'nin zengin monarşileri sarsılacaktır. Sina yarımadası istikrarsızlaştırılıp belki İsrail işgaline hazır hale getirilecektir. Zira önceki günkü saldırıları IŞİD üstlendi. IŞİD oradan vurdu, rejim içeride 9 muhalif yöneticiyi katletti. Tıpkı Suriye'de IŞİD'i kamuflaj yapıp PYD ve rejim üzerinden operasyon çekilmesi gibi" dedi.

Tehlike çok büyük, tehlikeye dikkat çekiyorum diyen Karagül yazısını şu sözlerle tamamladı:

"Bir tehlikeye dikkat çekiyorum. Türkiye dahil bütün ülkeleri, örgütler üzerinden dizayn etmeye çalışan bir iradeye, onun Türkiye ve bölgedeki taşeronlarına, büyük bir harita çalışmasına, yeni ülkelerin istikrarsızlaştırılıp parçalanacağına dikkat çekiyorum. İşte tam bu sırada örgütlere çok dikkat edin. Örgütlerin birer Truva Atı olarak kullanıldığı çok büyük bir plan bu. Hepimiz, her ülke, bölgemiz, sözünü ettiğim Orta Kuşak, işte bu saldırı dalgalarının hedefinde. Hepimiz bir şekilde İstiklal Savaşı veriyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • Zeko 8 yıl önce Şikayet Et
    İhvan üyeleri silah kullanmasa, sütten çıkmış ak kaşık olduğunu bilseler bile mutlaka terörle bağlantılarını oluşturur ve kafirler.Bence koyun sürüsü gibi durduk yere ölmektense nefsi müdafaalarını yapmalı ve savaşarak ölmelidirler.Hiç olmazsa şehit olurlar.Allah doğrulara yardım eder.
    Cevapla
  • İBRAHİM KARA 8 yıl önce Şikayet Et
    vallahi benim aklımdan geçenlerin aynısını söylemişsin myanmar da müslümanlar silahla isyan mı etti 1993 1995 te boşnaklar silahlı saldırımı yaptı kafirler müslüman öldürmek için neden aramaz bu kadar net silahlıu olsun kitaplı olsun...
    Cevapla
  • A@ŞENATEŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    israil abd ve batılı zibidilerin sitneciliği Rabbim bu ayın hürmetine öncelik ihvan Suriye Filistin Arakan Myanmar Afganistan Irak ve Tüm müslümanların yar ve yardımcısı olsun .. Rabbim zalimleri kahr ve perişan etsin en kısa zamanda...
    Cevapla
  • şenol 8 yıl önce Şikayet Et
    Bi ülke çıkıp bir gecede şu israili yok etmediği sürece bu böyle devam edecek
    Cevapla
  • onlar nasıl se 8 yıl önce Şikayet Et
    in içine sızıyorsa,sende onların içine sızacan.düşmanın silahıyla silahlanacan.
    Cevapla
  • şenol 1 8 yıl önce Şikayet Et
    Neyle yok edecek adamlarda sadece resmı kayıtlara göre 251 tane nükleer bomba var hidrojen bombalarını saymıyorum
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın yeni şafak 4 sene once seyyid hasan nasrallah bunları soylerken seyyide acık mektup yazıyor hakaret ediyordunuz allah muslumanların basiretini arttırsın ve ümmete vahdeti nasip etsin amin ...
    Cevapla
  • biri 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana basiret nasip etsin.Hala nasrallahı savunuyorsun.Suriyede esede yardım edip binlerce müslümanı katleden nasrallah değil mi?
    Cevapla
  • osmaniye 8 yıl önce Şikayet Et
    pardon da esedin gitmesini isteyen türkiye değil mi. simdi ne diye feryat ediyor. suriye politası yanlış.
    Cevapla
  • Hmm 8 yıl önce Şikayet Et
    esed ve işid batının piyonlarıdır. aynı sisi gibi. hala anlamadınız mı?
    Cevapla
  • shs 8 yıl önce Şikayet Et
    biir kere eseddde daiş gibi piyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...