Gülen'in malikanesinde ziyaretçi trafiği azaldı

ABD'de yaşayan Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesinin girişinde, silahlı ve üniformalı Amerikalı güvenlik görevlisi bulunuyor.

GİRİŞ 03.07.2015 12:32 GÜNCELLEME 03.07.2015 15:23
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Fetullah Gülen'in ABD'deki malikanesini ziyaret edenlerin sayısı bir hayli azalırken, güvenlik tedbirlerinin artırılması dikkati çekiyor.

Pensilvanya'nın Saylorsburg kasabasında, Pocono Dağı eteklerinde bulunan Gülen'in malikanesine giden AA ekibi, bir dönem Türkiye'den ve ABD'den ziyaretçi akınına uğrayan malikanede sükunetin hakim olduğunu, giriş kapısının kontrol noktasından önce, silahlı ve üniformalı Amerikalı güvenlik görevlisinin bulunduğunu gözlemledi. 

AÇIKLAMA YETKİSİNE SAHİP DEĞİLİZ

Malikanedeki görevliler, 1999'dan bu yana ABD'de yaşayan Gülen'in sağlık durumuyla ilgili sosyal medyada ve bazı yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin AA muhabirinin tüm sorularını cevapsız bırakırken, bu konuda açıklama yapma yetkisine sahip olmadıklarını belirttiler. 

"İBADETHANE'Yİ KORUMAKLA GÖREVLİYİM"

Saylorsburg kasabasında yaşayan bazı Amerikalıların, malikanenin dini bir "kült" merkezi olduğuna dair ifadelerine karşın, kapıdaki Amerikalı güvenlik görevlisi AA'nın sorusuna karşılık, kendisinin bir "ibadethane"yi koruduğunu ifade etti.

SIKI GÜVENLİK TEDBİRLERİ VAR

Toplam 110 bin metrekarelik alana sahip malikanenin dışarıdan görüntülenmesini, sıkı güvenlik tedbirlerinin yanı sıra etrafındaki ağaçların kapatması da engelliyor.

GÜLEN'İN HAKKINDA ARAMA-YAKALAMA EMRİ VAR

Fetullah Gülen hakkında İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temim etme" suçlarından 81 ilde ve sınır kapılarında "arama-yakalama" emri bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 63
  • suleyman seker 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence Abd nin hocayla işi bitdi uzatmalari oynuyorlar.Da hocanin yerine kimi hangi kurumu kullanmayi düşünüyorlar.Birzamanlar askeriyeydi sonra cemaatler oldu şimdi ney acaba
    Cevapla
  • ahiret var cehennem var çok şükür 8 yıl önce Şikayet Et
    dursun ali erzincanlıyı nasıl bilirsiniz? hepimiz iyi biliriz okuduğu peygamber(sav)şiirleriyle gönüllerde taht kuran dursun ali erzincanlıda bu iddealar üzerine o malikaneye gidiyor ve cevabı"hocanın kaldığı oda onun malikenede yaşadığını iddea edenlerin mutfağından daha küçük"
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    abd den herşey beklenir. Öldü diye kaçırılabilir ya da öldürülebilir. Tabi planlarının ne olduğu önemli!
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Para herşeyi satın alabilir ama bir türk evladını ve o evladın vatanını almaz (Sen hoca değil ABD vatandaşı sen hoca değil para ve menfaat adamı olmuşsun )O kadar
    Cevapla
  • salih Baytemur 8 yıl önce Şikayet Et
    Neden, nasıl? Tekerin önüne taş mı koymuş.
    Cevapla
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Serkan kardesim kanitin nerede? aslinda dedigine kendin de inanmiyorsun bunun da farkindayim
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    ne ibadethanesi ,ekmeğini yediği vatanına ihanethanesi .............başka söze gerek yok.
    Cevapla
  • hakki 8 yıl önce Şikayet Et
    once kendimize bakalim muslumanlik direk bi yere camur atmakla olmuyor malesef vazgecin taklitci muslumanliktan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...