Diyarbakır'da ele geçen silahlar şoke etti!

Diyarbakır'da yılın ilk 6 ay içerisinde, polis ve jandarma ekiplerinin yaptıkları operasyonlarda ele geçirilen silahlar sergilendi.

Diyarbakır'da ele geçen silahlar şoke etti!
Diyarbakır'da ele geçen silahlar şoke etti!
GİRİŞ 03.07.2015 12:52 GÜNCELLEME 03.07.2015 12:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da yılın ilk 6 ay içerisinde, 34 uzun namlulu silah, 604 tabanca, 170 av tüfeği ve 47 kuru sıkı tabanca ile 12 bin 504 mermi ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, halkı huzuru ve güvenliği için yapılan çalışmalarda altı ayda çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildiğini açıkladı. İlin güvenliği, halkın güvenliği için çalışmaların Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koodinesinde yoğun olarak sürdüğü belirtilen açıklamada, "Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ilgili birimleri tarafından yapılan çalışmalarda, 01 Ocak 2015 - 01 Temmuz 2015 tarihleri arasında 2015 yılı 6 aylık dönemde 34 uzun namlulu silah, 604 tabanca, 170 av tüfeği, 47 kuru sıkı tabanca, 12 bin 504  mermi, 1 askeri tip el bombası, 28 boru tipi el yapımı patlayıcı, 47 el yapımı patlayıcı, 29 molotof kokteyli, 230 havai fişek, 560 kilo patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat ele geçirilmiştir" denildi.

Açıklamada, 6 aylık süre içerisinde meydana gelen asayiş, terör, kaçakçılık olayları hakkında da istatistiki bilgilerede yer verilerek, "Meydana gelen terör, asayiş, kaçakçılık vb. suçlarda, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız tarafından, yakalanan kişi sayısı: 8239 tutuklanan kişi sayısı: 757. Serbest bırakılan kişi sayısı: 7482 olarak gerçekleşmiştir. Halkımızın huzuru ve güvenliği için yapılan önleyici çalışmalar ve Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımızın ilgili birimleri tarafından yürütülen projeli faaliyetler sonucunda, ilimizde meydana gelmesi muhtemel olayların önüne geçilmesi ve işlenen suçların failleri ve suç unsurlarının yakalanarak adli işlemlerinin yapılması için bu tür çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

YORUMLAR 2
  • abdurrahman samur 8 yıl önce Şikayet Et
    şuanda DOĞU-GÜNEYDOĞUDA her evde en 1 uzun namlulu silah var bunu o bölgede çalışanlar iyi biliyor PKK-HPG-YDG-H hala silah yığıyor ama devletimiz uyuyor Hele hele CİZRE-YÜKSEKOVA neredeyse elden gitti güvenlik güçlerinin sokağa çıkması neredeyse yasak ve çıkmaya cesaret edemiyorlar ama hala AÇILIM BARIŞ ortamı hepsi yalan kandırılıyoruz ne yazıkki
    Cevapla
  • hane 8 yıl önce Şikayet Et
    kalanı nerde?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar