Muş'ta "kar" geçim kaynağı oldu

Muş'ta, Kurtik Dağı'ndaki obruklardan ve güneş görmeyen bölgelerden toplanan kar, şehir merkezinde satışa sunuluyor

Muş'ta "kar" geçim kaynağı oldu
Muş'ta "kar" geçim kaynağı oldu
GİRİŞ 03.07.2015 13:14 GÜNCELLEME 03.07.2015 13:14

Kışın yağdığı zaman hayatı olumsuz etkileyen kar, yaz aylarında da pazarda satışa sunularak vatandaşların geçim kaynağı oluyor.

Muş'ta vatandaşlar, 2 bin 500 rakımlı Kurtik Dağı'ndaki obruk ve güneş görmeyen bölgelerden topladıkları karları kamyonetlerle şehir merkezine getirip satışa sunuyor. Dağlardan getirdikleri karın poşetini 1 liraya satan vatandaşlar, ramazan süresince aile bütçelerine katkı sunuyor.

Kar satan Ebedin Erboğa, yaptığı açıklamada, her yıl ramazanda Kurtik Dağı'na çıkarak kar topladığını söyledi.

Dağdan kalıplar halinde topladığı karı şehir merkezinde satışa sunduğunu ifade eden Erboğa, "Vatandaşlar özellikle ramazanda sattığımız kara yoğun ilgi gösteriyor. Bu karı 50 kilometredeki Kurtik Dağı'ndan getiriyoruz. Karın 5 kilosunu 1 liraya satıyoruz. Parası olan alıyor, alamayanlara da ücretsiz olarak veriyoruz. Dağlardan toplanan kar pekmez ve yoğurtla tüketiliyor" diye konuştu.

Karı satın alan vatandaşlardan Şeyhmus Solgun ise aldıkları karı iftarda ayranla, sahurda ise pekmezle tükettiklerini belirtti.

Karın, buzdan daha kaliteli olduğunu ifade eden Solgun, Muş'ta iftarımızı karla açıyoruz. Bunlar ilimize has özellik ve güzellikler" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün